Dimitrisz Avramopulosz: A legális migráció a gazdasági növekedésről, a stabilitásról, és a fellendülésről szól

2019. március 29. 13:54

A legális migrációt támogató uniós szabályok megfelelőek, de jobb végrehajtásra és kommunikációra van szükség – közölte az Európai Bizottság.

2019. március 29. 13:54

A legális migrációt támogató jelenlegi  európai uniós szabályozások javarészt megfelelnek annak a célnak, hogy megfelelő jogokat biztosítanak az unióba igyekvő nem uniós állampolgárok számára, ugyanakkor kommunikációt, a tagállamok részéről pedig jobb végrehajtást igényelnek – közölte friss jelentésében az Európai Bizottság pénteken.

A legális migrációra vonatkozó uniós jogszabályok értékelését összegző dokumentumban a jelentéstevők szerint az illegális migráció visszaszorítását célzó legális migrációs törekvéseket ösztönző uniós irányelvek pozitív hatást váltanak ki, különösen a szakképzett munkaerő vonzása tekintetében, amelyeket a tagállamok önmagukban nem lettek volna képesek elérni. Megjegyezték ugyanakkor, hogy több erőfeszítésre van szükség az uniós jogszabályokban megállapított jogokkal és eljárásokkal kapcsolatos tudatosság növelése és a tagállamok általi végrehajtásának javítása érdekében. Ezen kívül hatékonyabb kommunikációra van szükség a magasan képzett munkavállalók vonzása érdekében.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja elmondta, felelősségteljes és előrelátó megközelítésre van szükség a legális migrációt illetően.

„A legális migráció a gazdasági növekedésről, a stabilitásról, és a fellendülésről szól” – fogalmazott.

Noha a jelentés szerint az uniós szabályok megfelelőek, jobban kell szabályozni mindazok jogait és kötelességeit, akik munkavállalás céljából, tanulmányi, vagy családi okokból jönnek Európába. Ez úgy a tagállamok, mint az unióba jogszerűen bevándorló emberek érdeke is – húzta alá az uniós biztos.

Valamennyi érdekelt fél – beleértve a tagállamokat is – megerősítette, hogy az EU számára továbbra is hozzáadott értéket jelent, ha a legális bevándorlásra vonatkozóan közös uniós jogi keret áll rendelkezésre – közölték.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 30. 21:55
Egyetlen egy Euŕopai választó álta Sem megvàlasztottt soha senki rá nem szavazott senkik ki akarják írtani a feher fajt .
catalina9
2019. március 30. 07:16
„Számos tekintélyes, befolyásos zsidó ismerte már be és dicsekedett vele, hogy a bevándorlás és multikulturalizmus zsidó aknamunka eredménye - persze ők nem így mondják, szerintük ez a folyamat pozitív. Az épp említett Svédországból jött a már sokak által ismert Barbara Lerner Spectre általi beismerés, mely szerint a zsidóké a vezető szerep ebben a multikulturális, kevert fajtájú, hagyományos fehér nemzetek és kultúrák pusztulásához vezető folyamatban, melynek szerinte "be kell következnie". Hasonló beismerés és dicsekvés számos akad, ezek fontos jellemzője, hogy nem jelentéktelen bolondoktól származnak, hanem magas szintű politikai, értelmiségi figuráktól, akik gyakran aktívan is tesznek ezért a folyamatért - mint Spectre is - így amit mondanak, nem hagyható figyelmen kívül. "Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá változtatásában" és lám Soros elvtárs meg is jelent személyesen. Persze csak úgy spontán, mert amúgy nincsen semmiféle sorosterv…. „Mi itt egy történelmileg egyedülálló kísérletet kockáztatunk meg, hogy egy egynemzetiségű, egykultúrájú demokráciát többnemzetiségűvé változtassunk” – ezt Yascha Mounk /német zsidó/ korábban szocdem párttag német-amerikai politológus mondta a német közszolgálati csatornán. Yascha Mounk német baloldali politológus, a Harvard docense arról beszélt egy német tévéműsorban, hogy szerinte milyen szándékok állnak a bevándorlás mögött. …Szerinte ez a kísérlet sikerülhet, sőt, sikerülni is fog. „ hát ebben hű társra talált a szintén zsidó Soros Györggyel... No de nem csak Soros György van a világon… „Slomo és Izzi hosszú idő után találkoznak ismét. - Slomokám- kiáltja Izzi - hogy vagy, hogy van a családod? Úgy emlékszem három fiad van, bizonyára már felnőttek. - Igen – válaszolja Slomo – a legidősebb Moszkvában van, ott építi a kommunizmust. A középső Magyarországon él és ott építi a kommunizmust. A legkisebbik pedig Izraelben van. - És ő is építi a kommunizmust? - Megbolondultál? A saját hazájában?” „A bevándorlók ügyében maga Netanjahu miniszterelnök is megszólalt, szerinte az afrikai menekültek "fenyegetik Izrael társadalmi szerkezét." Eli Yishai belügyminiszter szerint az afrikai bevándorlók nagy része bűnöző, egy rádióinterjúban pedig úgy nyilatkozott, csak a börtön, vagy a deportálás tántoríthatja el őket attól, hogy Izraelbe jöjjenek.”
zakar zoltán béla
2019. március 29. 19:18
mmmmmmmmmmmmOcskokkkkkkkkkkkkkkk
pesti051
2019. március 29. 18:16
Úgy beszél, mintha a migrációra a közönségi jogszabályok vonatkoznanak, pedig NEM ! Illene tudnia, ez még mindig tagállami hatáskör !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!