Budapest is csatlakozik az antiszemitizmus elleni tüntetéssorozathoz

2019. március 08. 21:15

A Cionista Világszervezet (WZO) vasárnapra a világ mintegy 60 helyszínén kíván tüntetéseket és felvonulásokat rendezni – értesült a Neokohn.

2019. március 08. 21:15

A most indult hírportál beszámolója szerint a szervezet egyik vezetője egy izraeli lapban a következőket nyilatkozta: „Eljött az idő, hogy fő prioritásként kezeljük az antiszemitizmus kérdését (...) nem fogunk tovább csöndben tűrni, és nem folytathatjuk az eddigi gyakorlatot” – fogalmazott a szervezet egyik vezetője egy izraeli lap beszámolója szerint.

Yaakov Hagoel hozzátette: vasárnap Jeruzsálemben lesz a rendezvény központi eseménye, de ezzel párhuzamosan 60 helyszínen is terveznek felvonulással egybekötött demonstrációt. Miután a Cionista Világszervezet közlése szerint Magyarország is része a hétvégi nemzetközi rendezvénysorozatnak, a Neokohn megpróbált információkhoz jutni, de a szervezet bécsi központjánál senkit nem tudtak elérni.

Megkeresték Gordon Gábort is, Magyarország legnagyobb, antiszemitizmus ellen is fellépő, zsidó tematikájú emlékfelvonulását rendező Élet Menete Alapítvány vezetőjét, azonban ő is csak tőlük értesült a vasárnapra hirdetett rendezvényről.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!