Politico: Három újabb tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a Néppártból

2019. február 28. 22:20

Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

2019. február 28. 22:20

Három újabb tagpárt indítványozta hivatalosan a Fidesz kizárását a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppártból (EPP) – jelentette csütörtök este a Politico.

A brüsszeli híroldal arról számolt be Frank Engel luxemburgi európai parlamenti képviselő tájékoztatására hivatkozva, hogy a flamand kereszténydemokraták (CD&V), a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) és a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) levelet küldött Joseph Daulnak, az EPP elnökének a Fidesz kizárását kérve.

„Nincs helye köztünk olyanoknak, akik folyamatosan szembe mennek a kereszténydemokrata eszmékkel és értékekkel” – írta Wouter Beke, a CD&V elnöke a Twitteren.

Az előző héten két svéd konzervatív tagpárt, a Mérsékelt Párt és a kereszténydemokrata párt nyújtott be hasonló indítványt a magyar kormány legújabb plakátkampánya és a jogállamiság magyarországi helyzete miatt.

Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

(MTI)

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. március 02. 07:17
Portugálok? No Faszra ránt.
Senior
2019. március 01. 11:47
"A Politico információi szerint a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP) tegnapi állásfoglalásával hétre nőtt a Fidesz távozását, vagy legalábbis felfüggesztését indítványozó tagok száma az Európai Néppártban (EPP)." Nincs jelentősége, májusig úgy sem történik semmi. Szerintem a FIDESZ már jó ideje EU-szkeptikus.
toef36
2019. március 01. 10:13
Úgy tűnik, a pozsonyi csata (970) óta áll a bál a magyarság megtácoltatására... A germánok egy része - egyes latinokkal együtt - nehezen viseli a másságot. Európaiság? Tessék mondani, az csak a Nyugatot jelenti? Ez a demokrácia toleranciája...?
tizuii
2019. március 01. 08:14
ha kizárnák a fideszt, az hosszú távon jó lenne, mert akkor olyan pártot alakit amilyet akar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!