Horowitz és Poe az amerikai demokraták árnyékpártjáról

2018. november 05. 13:25

Radikálisok szállták meg az amerikai Demokrata Pártot a kétezres években David Horowitz és Richard Poe szerint. Könyvükben arról írnak, a progresszív erők hogyan próbálják a demokratákon keresztül átalakítani az amerikai berendezkedést.

2018. november 05. 13:25

Ifj. Lomnici Zoltán recenziója

 

David Horowitz amerikai konzervatív író, politikai kommentátor Richard Poe szerzőtársával közösen 2006-ban könyvet jelentetett meg „Árnyékpárt: Soros György, Hillary Clinton és a hatvanas évek radikálisai hogyan foglalták el a Demokrata Pártot” (The Shadow Party: How George Soros, Hillary Clinton, and Sixties Radicals Seized Control of the Democratic Party) címmel.

A kötet szerzői szerint a Demokrata Párt után ugyanezt akarják tenni Amerikával is, vagyis

a progresszív erők a saját képükre akarják formálni az egész országot.

Az „Árnyékpárt” szerzői egyenesen azt állítják: Amerika támadás alatt áll, alkotmányos intézményei és alkotmányos értékei napi szinten támadásnak vannak kitéve. Horowitzék úgy vélik, hogy a főbűnösök azonban nem külföldi terroristák, hanem azok a befolyásos és nagy hatalommal bíró amerikaiak, akik titokban széthúzást és a hűtlenség magatartását gerjesztik a Demokrata Párt „mozgó árnyékai” között.

A pártba szivárgó radikálisok szerintük már jelentősen előrehaladtak tervük megvalósításában: csendben elkezdték átalakítani Amerika társadalmi, kulturális és politikai intézményeit alig egyetlen generáció alatt. Most – Soros György által is támogatva – készen állnak arra, hogy újra mozgásba lendüljenek.

Ezek a „progresszív” szélsőségesek átvették az ellenőrzést az egykor jobb napokat is látott, a szerzők szerint mára veszélyessé vált politikai párt felett. A Demokrata Pártban elfoglalt magas pozícióikból annak a módját keresik, hogy aláaknázzák a terrorizmus elleni háborút, hogy destabilizálják a nemzetet, és hogy

radikális „rendszerváltást” generáljanak Amerikában.

A kötet ennek a destabilizálási kísérletnek az alapeszméjét, módszereit, taktikáját és agendáját próbálja boncolgatni.

Mit állít a könyv? Az „árnyékpárt” tulajdonképpen egy Soros György-konglomerátum. Soros György, a milliárdos kampánytámogatási reformot konstruált azáltal, hogy több tízmillió dollárt rakott – és másokat is rávett arra, hogy ezt tegyék – a kampánytámogatási reform mozgalmába. Sorosnak sikerült összehoznia egy szövetséget, amit a szerzők Árnyékpártnak hívnak, és amely nagyjából 300 millió dollárt helyezett ki a demokrata párti kampányba. Soros összehozott egy kampánycsapatot, amely reklámokat jelentetett meg a médiában, amikkel képesek voltak megcsinálni John Kerry 2004-es kampányát, annak üzeneteit már korán eljuttatni a közvéleménynek, ezzel pedig teljesen átvenni a kontrollt a kampány felett – mindezt oly módon, hogy ők már a helyükön voltak jóval azelőtt, hogy a demokrata jelöltet egyáltalán kiválasztották volna. Vagyis minden írott és íratlan szabályt rugalmasan kezelve, előkampányt csináltak a baloldali progresszív jelöltnek.

Wade Rathke szervezőember, közösségi aktivista az Association of Community Organizations for Reform Now (ACORN) nevű radikális szervezet alapítója, amely erő 2006-ra már számos amerikai város helyi közélete felett gyakorolt ellenőrzést. Például egy politikai akciójuk keretében rá tudtak venni 359 amerikai várost (települési önkormányzatot) arra, hogy határozatban fejezzék ki: nem működnek együtt a belbiztonsággal. A könyv szerint tehát Soros György közösségi hálózata biztonsági értelemben át akarja venni a települések feletti kontrollt.

Egy alulról építkező (grass-roots) mozgalom vitte nehéz helyzetbe New York városát azáltal, hogy ők próbálták fokozatosan betölteni, átvenni a jóléti szerepeket. Létrehozták a National Welfare Rights Organization-t, ez lett a mozgalom alapja, amellyel egyre nagyobb tömegeket igyekeztek toborozni, majd beépíteni a jóléti rendszerbe azzal a céllal, hogy végül szétverjék a város szociális rendszerét. A könyv által felvetett alapkérdést nem nehéz továbbgondolni: a terrorizmus nemzetbiztonsági kérdése ugyancsak nem különválasztható az ellátórendszer és a helyben szükséges különböző infrastruktúrák, a szociális biztonság, egyáltalán a helyi döntési mechanizmusok befolyásolásának a kérdéseitől.

A terrorista akciók az agresszió közvetlen formái, de más módszereket alkalmazva is

könnyen lehet destabilizálni egy helyi közösséget vagy nagyobb területi egységet,

amely így egyre védtelenebbé válik. A szubnacionális szintű önkormányzatok teljes megszállása (és kívül helyezésük a nemzetbiztonsági rendszerből, lásd ACORN-akciók) ilyen értelemben kiegészítő része bármely állam és terület szupranacionális (azaz külső nemzetközi) nyomás alatt tartásának.

Soros politikai szövetséget kötött a Clintonokkal és személyesen Hillary Clintonnal, és 2003-ban létrehozták a Center for American Progress (CAP) nevű nonprofit szervezetet, amelynek alapítója, John Podesta 1998 és 2001 között (Bill Clinton elnökségének idején) a Fehér Ház stábfőnöke volt. A szervezet mostani vezérigazgatója, Neera Tanden dolgozott az Obama- és Clinton-adminisztrációknak is. Nemzeti civil szervezetek a könyv 2006-ös megjelenése óta is sokat kritizálják a CAP működésének átláthatóságát, mivel a szervezet elmulasztotta felfedni külső munkatársainak és közreműködőinek nevét – különösen azóta lett hangos ez a kritika, amióta kiderült, hogy a CAP-nek valószínűsíthetően szerepe volt az Obama-adminisztrációba történő kinevezésekben.

A Horowitz-könyv szerint Soros Györgyék egyfajta szocializmust akarnak Amerikában, agendájuk – kijelentéseik tükrében – szocialista, és valójában az a céljuk, hogy átalakítsák a terrorizmus elleni háborút is. Amerikát ugyanis egy „világbíróság” részévé tennék, hogy – a szerzők meglátásai szerint – megalapíthassák a világkormányt. Ezt a célt szolgálják az árnyékerők, amik révén a Demokrata Párt belső kisebbségek befolyása alá került, amelyek fokozatosan hatalmuk alá vonták azt; a Demokrata Párt mára teljesen megvált régi gyökereitől. Hororowitz állításának lényege, hogy Soros György és támogatói szerint szükséges a nyílt társadalom létrejötte, világtársadalom pedig aligha létezhet világkormány nélkül.

Horowitz egy későbbi interjújában e könyvének megállapításait kiegészítette azzal, hogy a demokraták új ideológiájában valójában a rasszista ideológiák újraelosztása (redisztribúciója) folyik, az úgynevezett identitáspolitika képében, amikor

minden egyes emberről elsősorban azt akarják tudni, hogy milyen a bőrszíne, mi a neme vagy a szexuális irányultsága.

Minden más másodlagos, a „modern” progresszív világ identitásainak alapját valójában ez az újfajta rasszizmus adja.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. november 05. 17:19
Hát ez nem semmi! És ezt már 2006-ban megírták? (A "nyilvánosság" meg nem tudott róla semmit.) Ehhez tegyük hozzá, hogy az "arab tavasz" során igen aktív szerepet vállaló amerikai külügyet - hogy-hogy nem - az a Hillary Clinton vezette, aki külön, saját - az amerikai biztonsági erők látóköréből kivont - levelezőszervert tartott fenn. És ha még mellé tesszük Serge Monast '95-ös "Torontói Jegyzőkönyvek" összeesküvés-elméletét, akkor meglehetősen hátborzongató jövőképre számíthatunk (vér, verejték, könnyek, és újabb tíz-, százmilliós hullahegyek). (Mint eddig kivétel nélkül a történelem során, ha önjelölt "istenek" társadalom-mérnökösködésbe fogtak és kezükbe akarták venni az emberiség sorsát.) És ez sajnos még akkor is igaz, ha Monast tényleg csak kitalálta az egészet és csak később "tetszett az meg" miszter szarosznak és tettestársainak.
Google
2018. november 05. 15:07
Itt foghato meg a kulonbseg a felebarati szeretet es a humanizmus kozott. Mig az elobbi a melette eloket elviseli, ha nem is kedveli mindannyiukat, a humanista utalja a nemzettarsai nagy reszet (cimkezi is rendesen oket), de szoban az egesz emberiseget olelne a keblere. Ha tehetne, ha lehetne ha hahaha. Probalna meg inkabb a mellette elo maskent gondolkodot elfogadni, ha megerteni nem is tudja...
catalina9
2018. november 05. 14:50
„Magyarországra nézve ma a fasizmus a legnagyobb veszély” mondta 1993 tavaszának egyik délutánján SOROS GYÖRGY milliárdos azoknak a fideszeseknek, akik ebédmeghívást kaptak tőle. Az asztalnál három vendég ült: Ungár Klára („fodorista” fideszes) Kövér László és Orbán Viktor. Soros arról beszélt a fiatal (Fideszes) politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyaránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa elvet mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI. Soros többek között azért érkezett Budapestre, hogy meggyőzze a Fidesz vezetőit arról, hogy a következő választások után koalícióra kell lépniük a szocialistákkal és liberálisokkal. " és elvtársak most kell bekapcsolni a biztonsági öveket: „Ez lehetetlen. Ez ellentmondana annak, amit képviselünk.” Válaszolta Orbán."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!