Phenjanba hívta Ferenc pápát Kim Dzsong Un

2018. október 09. 10:51

Az észak-koreai vezető a pápa áldását szeretné kérni a békefolyamatra, valamint tanácskozni akar vele a Vatikánnal folytatható jövőbeli együttműködésről.

2018. október 09. 10:51

Phenjani látogatásra hívta meg Ferenc pápát Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – közölte kedden a dél-koreai elnöki hivatal.

Az észak-koreai meghívást Mun Dzse In dél-koreai elnök fogja továbbítani a katolikus egyházfőnek, akivel a jövő héten találkozik európai látogatása során.

A szöuli elnöki hivatal tájékoztatása szerint Kim Dzsong Un a dél-koreai államfővel szeptemberben folytatott találkozóján mondta el, hogy szeretné meghívni a pápát Észak-Koreába. A phenjani vezető Ferenc pápa áldását és támogatását szeretné kérni a Koreai-félszigeten megteremteni szándékozott béke és stabilitás érdekében, illetve tanácskozni akar vele a Vatikánnal folytatható jövőbeli együttműködésről – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. október 09. 14:32
Kim Dzsong Un fiatal kora ellenére máris többet ért el, mint amiről egy európai politikus, vagy akár Orbán Viktor is valaha álmodhat. A tárgyalóasztalhoz szögezett egy olyan vezetőt, aki a magyar miniszterelnökkel még találkozni sem hajlandó. Semjén Zsolt állítólag éppen tegnap a pápa egy lehetséges találkozóját volt előkészíteni, de biztosak lehetünk abban hogy a szentatya hamarabb fog ellátogatni a hivatalosan is ateista Koreába, mint az állítólagosan keresztény, Semjén nevével fémjelzett Magyarországra. Csoszon teljes mértékben kilépett az elszigeteltségből, Kim országának érdekérvényesítő képessége pedig messze meghaladja elődei érdekérvényesítő képességeit. Kim Dzsong Un ezzel a világ öt legbefolyásosabb vezetők egyikévé lépett elő. Igen rövid idő alatt utánozhatatlan államférfivá avanzsált. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
56október
2018. október 09. 12:33
Egyik Korea sem keresztény ország (É-Korea meg pláne semilyen), nem tudom mit keres/ne ott a pápa. Persze, tudom, vannak keresztények, de elenyésző számban. Ettől függetlenûl ha a pápa látogatásakor egy kicsit több minden lesz a boltokban, már jól járnak szegenyek.
formaegy
2018. október 09. 12:16
"Az észak-koreai vezető a pápa áldását szeretné kérni a békefolyamatra, ..." Na, ha te ennek a pápának nevezett Antikrisztustól várod a békére való áldást, akkor hamarabb fog vér folyni, mint béke uralkodni. Ez a pápának nevezett Antikrisztus jelen a föld legszélhámosabb embere. Ez minden csak nem pápa. Aki a saját híveit tapossa, szétveri a katolikus egyházakat, beszarva, eldugulva nézi ahogyan leverik a kereszteket, még egy imát sem mond a meggyilkolt pap lelkéért, mert fosik a merkelcsordától, a gyilkosokat pedig csókolgatja az még az ördögtől is rosszabb. Ennek az áldását kérni egyenlő az ördöggel cimborálni.
szeekely
2018. október 09. 11:49
Most mar egyertelmu, hogy Kim Dzsongun-nak ferde hajlamai vannak. Biztos ezert is vittek ferden felre raketai is a Csendes ocean folott. Lol Az LMBT papat meghivni eppen a pederaszta botranyok kellos kozepen, na ehhez mar kell egy kis granulatum! Lol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!