Segítséget ajánl az ENSZ az észak-koreai leszereléshez

2018. szeptember 20. 08:04

A világszervezet készen áll António Guterres szerint arra, hogy „a feleket minden olyan módon támogassa, amit ők hasznosnak ítélnek meg”.

2018. szeptember 20. 08:04

António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán a világszervezet segítségét ajánlotta fel az észak-koreai leszerelési folyamathoz. Mun Dzse In dél-koreai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tartott sikeres csúcstalálkozóját követően elérkezett a határozott tettek ideje – jelentette ki Guterres szóvivője, Stéphane Dujarric New Yorkban. Hangsúlyozta: a világszervezet készen áll, hogy „a feleket minden olyan módon támogassa, amit ők hasznosnak ítélnek meg”.

Észak-Korea a csúcstalálkozón beleegyezett abba, hogy nemzetközi szakértők jelenlétében véglegesen leszereli a jongbjoni atomlétesítményt és a Szohe rakétakísérleti telepet, az Egyesült Államok – közelebbről meg nem határozott – intézkedéseiért cserébe. „Megállapodtunk, hogy a Koreai-félszigetet a béke földjévé tesszük, amely mentes lesz az atomfegyverektől és a nukleáris fenyegetéstől” – jelentette ki Kim.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben üdvözölte a Korea-közi csúcstalálkozó eredményeit. Mun és Kim csütörtökön, a találkozó zárónapján, a kínai határon fekvő Pektu-hegyre látogatott, amely szakrális jelentőséggel bír minden koreai számára.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakán
2018. szeptember 20. 10:55
Gyerekeket asszonyokat bújtassàtok addig míg tart az akció:-)))
atyafi
2018. szeptember 20. 09:14
Amint leszerelik atomfegyvereiket, kiderül majd, hogy nincs rajtuk sapka.
fogd a pénzt és kuss
2018. szeptember 20. 08:49
áááááá csak azt ne. inkább maradjon távol a hereverő társaság. majd megoldja a két kórea!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!