Szigorúbb menekültügyi törvényt szavazott meg a francia parlament

2018. augusztus 01. 21:34

Még Macron pártját is megosztotta a jelenleginél szigorúbb szabályozás: többek között felgyorsítanák az illegális migránsok kitoloncolását és a menekültügyi eljárásokat is.

2018. augusztus 01. 21:34

Megszavazta, és ezzel véglegesítette szerdán a francia parlament (nemzetgyűlés) a hivatalos megfogalmazás szerint a szabályozottabb bevándorlást és hatékonyabb menekültügyet előíró törvénytervezetet.

A jogszabály – amely Emmanuel Macron államfő Köztársaság lendületben (LREM) nevű pártján belül is törésvonalakat okozott – legfőbb intézkedései közé tartozik a menekültügyi kérelmek elbírálásának a jelenlegi 14 hónapról 6 hónapra történő felgyorsítása. További elemei az elutasított menedékkérők eltávolítása az országból, a menedékre valóban rászorulóknak pedig a jelenlegi egy esztendő helyett négyéves tartózkodási és munkavállalási engedély megadása átfogó integrációs programmal egybekötve. 

Az elutasított menedékkérők fogva tartási ideje megduplázódik 90 napra annak érdekében, hogy a kitoloncolást végre lehessen hajtani. 

Gérard Collomb belügyminiszter a szigorítást a többi között a megnövekdett menedékkérelmi eljárások számával indokolta.

Franciaországban tavaly mintegy 100 ezren nyújtottak be menekültkérelmet, és 36 százalékuk kapta meg a menekültstátust. A hivatalos adatok szerint a 67 millió lakosú országban 2014-ben 6 millió bevándorló élt, és a lakosság negyedének volt legalább az egyik nagyszülője bevándorló.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2018. augusztus 02. 07:35
vegre!
Akitlosz
2018. augusztus 02. 01:47
Vérszegény, figyelemelterelő lépések. közben a betelepítés gőzerővel folyik tovább. Minden egyes ki sem toloncoltra ezer új bevándorló jut.
Világpanoráma
2018. augusztus 01. 22:17
Turisták elleni terrorista támadás Tádzsikisztánban: https://vilagpanorama.hu/2018/08/01/turistak-elleni-terrorista-tamadas-tadzsikisztanban/
zakar zoltán béla
2018. augusztus 01. 22:13
A Micron kozmosz átalacool?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!