Szigorítják az ellenőrzés mértékét az anglikán egyházban

2018. július 25. 15:40

Az angliai egyház személyiségteszteket vezetne be, hogy kigyomlálják a nárcisztikus és pedofil papokat.

2018. július 25. 15:40

Az anglikán vezetők szerint a papok „nárcizmusa” szakadást okoz az egyházban, és ezért kiterjedt személyiségvizsgálatokat és pszichológiai értékeléseket követelnek.

Julian Hubbard, a gyülekezeti minisztérium osztályának igazgatója elmondta, hogy a tesztek „hasznos eszközként szolgálhatnak arra, hogy segítsék a jelölteket az öntudatosság növelésében”.

Az Angliai Egyház már többféle felmérést alkalmaz, hogy meghatározhassa, valakit fel lehet-e kérni arra, hogy prédikáljon. Ezek a tesztek tartalmazzák az írásbeli feladatokat, interjúkat, csoportos megbeszéléseket és kérdőíveket.

Hubbard azonban úgy véli, ideje, hogy a gyülekezet növelje az ellenőrzés mértékét, különösen a lelkészek körében egyre gyakrabban előforduló kiskorúak szexuális zaklatásának fényében.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. július 25. 21:23
"Julian Hubbard" Ilyen név hallatán egy kegyes katolikus gyorsan keresztet vet. Ezeket a felmérő eszközöket remélem, nem a dianetikából kölcsönzi Hubbard testvér. Mert ott is előszeretettel alkalmazzák, ugyebár. Ilyen névvel pont efféle felmérősdit csinálni, hát..... még akkor is gyanús, ha nem gyanús.
a hun
2018. július 25. 17:00
Pont most, mikor már majdnem legális a pedofília-köszönhetően haladó törvénymódosító javaslatoknak?
drkovax
2018. július 25. 15:57
A buzik viszont maradhatnak ...
krakken96
2018. július 25. 15:54
Komcsi migranssimogatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!