Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Öngyilkos merényletet követtek el Kelet-Afganisztánban

2018. július 10. 13:06

Öngyilkos merényletet követtek el a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban, legalább tíz ember meghalt.

2018. július 10. 13:06

Öngyilkos pokolgépes merényletet követtek el kedden a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalálábádban, legalább tíz ember meghalt – közölték kormányzati tisztviselők.

Inamulláh Miakhel, a tartományi egészségügyi hivatal szóvivője megerősítette a tíz ember halálát. Az áldozatok többsége gyerek volt, akik autómosóként dolgoztak. Hozzátette, hogy további négy ember megsebesült, őket kórházba szállították. 

A támadó a pokolgépet egy benzinkút közelében hozta működésbe, a robbanás után hatalmas tűz keletkezett. A lángokat csak több óra alatt sikerült megfékezni – mondták helyi tisztviselők.

Több embert súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba – számolt be a helyi egészségügyi szolgálat vezetője, Nádzsibullah Kmaval. 

Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett, hogy emberük követte volna el a merényletet. 

A hegyvidéki Nangarhar tartomány Pakisztánnal szomszédos, ahol a szélsőséges tálibok és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei is támadásokat követnek el. Az elmúlt hónapokban az afgán haderő az amerikai hadsereggel vállvetve – a terrorizmus elleni küzdelem jegyében – három olyan körzetet is felszabadított, amely az elmúlt években a szélsőségesek ellenőrzése alatt állt. Ennek ellenére nem sikerült jelenlétüket teljesen felszámolni a régióban.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!