A pizzasütő robotoké lehet e jövő. Egy francia startup robotja egyelőre tesztüzemmódban van: felveszi a rendelést, felkeni az alapot a tésztára, berakja a kemencébe, kiveszi, dobozba teszi, sőt fel is szeleteli – írja a Euronews.
„Az embereknek manapság alig van idejük enni, alig van fél órájuk leülni ebédelni. Ha időt sprórolnak, azt a minőség rovására teszik. Nálunk egyikről sem kell lemondaniuk” – magyarázta a start-up fejlesztője, Philippe Goldman.
Az automata pizzéria kitalálója Franciaországban és annak határain túl is terjeszkedne, ami éles ellenkezést váltott ki a pizzakészítőknél.
„Az emberi lény gyorsabb, el tudja mondani, hogy a tészta jó vagy sem. A hőmérsékletváltozás például nem tesz jót a tésztának. A robot nem tud szólni, ha gond van, a pizzasütő viszont igen” – érvelt Vittorio Monti nápolyi pizzakészítő, aki Párizs központjában üzemeltet éttermet.