Lövöldözés egy marylandi újságnál, négyen meghaltak

2018. június 28. 22:21

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja.

2018. június 28. 22:21

Többen életüket vesztették egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében – jelentette az amerikai sajtó.

Első jelentések szerint négy ember meghalt és többen megsebesültek, a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak. „Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak" – írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja. További részletek egyelőre nem ismertek.

Teljesen meg voltam rökönyödve, amikor meghallottam az annapolisi tragédia hírét" – írta Larry Hogan marylandi kormányzó Twitter-üzenetben. A rendőrség sajtójelentések szerint evakuálta az újság székhelyéül szolgáló épületet, s felszólította a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2018. június 30. 11:42
A szabadság netovábbja, amikor, halomra lohetik egymást!!! A lövöldözés után pedig siratnak egy jót. Mondván, KITARTUNK!
djcs
2018. június 29. 09:28
Szóval ezért nem kell a lator államnak, az usa-nak migráncs. Kiirtják ezek egymást közönségsegítség nélkül is. Helyes.
magichorze
2018. június 29. 07:09
Amerikában újságírókat gyilkolnak? Aggódom a demokráciáért
néhai Ch.Pilot
2018. június 29. 01:28
A Momentum aktivistái most éppen Amerikában vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!