Tiltakozik Észak-Korea az ellen, hogy az USA beavatkozik a belügyeibe

2018. május 15. 09:27

Az amerikai külügyi szóvivő két héttel ezelőtt az emberi jogok legsúlyosabb megsértésével vádolta meg az észak-koreai hatóságokat, az észak-koreai pártlap szerint ez elfogadhatatlan és durva.

2018. május 15. 09:27

Határozottan tiltakozik Észak-Korea az ellen, hogy az Egyesült Államok az emberi jogok védelmének ürügyén beavatkozik az ország belügyeibe – írta keddi kommentárjában az ország Munkapártjának hivatalos lapja, a Rodong Szinmun. 

Phenjan hivatalos álláspontját tükröző lap reagál Heather Nauert, az amerikai külügyi szóvivő két héttel ezelőtti közleményére, amelyben az emberi jogok legsúlyosabb megsértésével vádolta meg az észak-koreai hatóságokat, egyben kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok továbbra is nyomást gyakorol azokra, akik felelősek érte. Az észak-koreai lap írásában „elfogadhatatlannak és rendkívül durvának” minősítette a washingtoni bejelentést. A Rodong Szinmun szerint Washingtonnak nagyobb tiszteletet kell tanúsítania a párbeszédbeli partnere iránt, ha valóban meg akarja oldani a két ország közötti problémákat, és felszámolni a több évtized alatt kialakult kölcsönös bizalmatlanságot.  

Dél-koreai politológusok szerint Phenjan óva akarja inteni Washingtont attól, hogy az emberi jogok kérdését felvesse a június 12-i, Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti történelmi találkozóján Szingapúrban.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. május 15. 11:15
Phenjannak ezuttal tokeletesen igaza van.
formaegy
2018. május 15. 10:18
Nagyon helyes, hogy tiltakozik. Az USA a földön egy rákos daganat. Ha engedsz egy köröm nagyságnyit, egyből a karodat akarja. Ha a karodat nyújtod, az egész tested kell neki. Éppen olyan, mint Európában a nyugati diktátorok! Annyi különbséggel, hogy míg az USA az egész föld ura akar lenni, addig a németek Európa urai. (hitleri diktátorok) Már kezdtem azt hinni, - eléggé naivan - hogy a Trump féle vezetés eljut a koreaiakkal egy olyan "béke" szintre amiről az elődei még álmodni sem mertek... Tessék itt van. USA! bárki legyen az elnök, a világuralom, az országok belügyébe való aljas beavatkozás, a nagy "demokraták" az van amit mi mondunk, vagy végetek.... Lásd kicsiben az Eu-t! Mocskos szarházi diktátorok!
Akvínói akvavit
2018. május 15. 10:06
Kim, én utálom a komcsikat, de nehogy feladd az atombombáidat a rohadt, szavát soha be nem tartó Trump bármilyen igéretére. Takarítsa ki támaszpontjait a Koreai-félszigetről és utána tárgyalhattok. Ne menj Szingapúrba!
3M..
2018. május 15. 09:51
Korea meg kell értse, hogy az Usa nem ért másból csak az erőből. Amennyiben Korea nem erő nyelvén beszél velük, akkor az Usa bele fog avatkozni a belügyeikbe, betelepszik akár az intim szférájukba is. Korea ezt máris a saját bőrén tapasztalhatja. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!