Lengyel politikusok gratuláltak a Fidesznek

2018. április 09. 10:50

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a Twitteren gratulált Orbánnak.

2018. április 09. 10:50

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marek Kuchcinski alsóházi elnök gratulált a Fidesz választási eredményéhez, Konrad Szymanski külügyminiszter-helyettes pedig a közép-európai emancipációs törekvések eredményének minősítette a Fidesz győzelemét.

„Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez” – írta Twitter közösségi honlapján Morawiecki. „A reformok útja soha nem könnyű. A társadalom támogatása arra mutat, hogy érdemes vállalni a fáradságot” – szögezte le, sok sikert kívánva Magyarországnak.

Gratulált a választási eredményhez Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök is. „Közép-Európa magasra tűzte a szabadság zászlaját” – írta Twitter –bejegyzésében.

Konrad Szymanski EU-ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes a TVN24 kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva úgy értékelte: a Fidesz választási győzelme "a közép-európai emancipációs törekvések" eredménye, amelyek „nem arra irányulnak, hogy bárkivel harcoljunk, hanem arra, hogy a térséget érdemi partnernek tekintsék”.

Orbán Viktor „nagyon sokat tett a magyar államért és a magyar EU-tagságért” – húzta alá Szymanski, aki szerint Orbán Viktor, „miközben kiáll Magyarországnak azért a jogáért, hogy megvédhesse a saját határait, egyszersmind országa Európa-barát irányvonalát szorgalmazza".

A lengyel politikus szerint tévedés lenne Orbán politikáját Európa-ellenesnek minősíteni. „Ez egy Európa-párti politika, bizonyos fenntartásokkal nagyon konkrét, szűk ügyekben” – hangsúlyozta.

A lengyel-magyar kapcsolatokról Szymanski elmondta: a két ország politikai szövetsége sok esetben mélyebb megalapozottságú, hátterében a politikusok személyes barátsága is áll.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. április 09. 17:19
A nap elején még csak azt tudhattuk: A magyarok meghallották az "idők szavát". A nap végére már azt is: Meg is értették! :-)
formaegy
2018. április 09. 13:55
Köszönjük! Ezzel a hatalmas győzelemmel kívánunk a V4-nek erőt és kitartást a további együttműködéshez, munkához!
laaszlo
2018. április 09. 12:11
„Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez” Csak a rend kedvéért jegyzem meg: negyedik. Első kormánya (1998–2002) Második kormánya (2010–2014) Harmadik kormánya (2014–2018)
péterx
2018. április 09. 11:25
A lengyelek másokhoz képest is lelkesebben gratulálhatnak Orbánnak , mert ő fogja megakadályozni a 7. cikkely lengyelek elleni igazságtalan alkalmazását...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!