Lauder: Össze kell fogniuk a zsidóknak és katolikusoknak az elnyomók ellen

2018. április 19. 14:48

A Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder szerint össze kell fogniuk a katolikusoknak és a zsidóknak, a lengyeleknek és az amerikaiaknak a mai elnyomók ellen. Lauder erről a varsói gettófelkelés 75. évfordulóján beszélt.

2018. április 19. 14:48

A katolikusoknak és a zsidóknak, a lengyeleknek és az amerikaiaknak össze kell fogniuk „a mai elnyomók” ellen – hangsúlyozta a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder csütörtökön Varsóban, a gettófelkelés 75. évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen.

Az amerikai állampolgárságú Lauder a gettófelkelés résztvevői mellett a második világháborús lengyel ellenállókat, valamint a lengyelországi zsidómentőket méltatta. Megjegyezte ugyanakkor: „akadtak olyanok is, egész Európában, itt is, Lengyelországban, akik becsapták a zsidó családokat, elárulták őket”. „Arra kell összpontosítani, ami összeköt minket” – szorgalmazta, aláhúzva: „bár a nácikat legyőzték, az elnyomók nem tűntek el”.

Előtte Andrzej Duda lengyel államfő kiemelte: a gettófelkelés résztvevői „méltóságukért, szabadságukért, de Lengyelországért is meghaltak, hiszen lengyel állampolgárok voltak”. A lengyelek akkori zsidómentő törekvései kapcsán az elnök elmondta: aki ma arról beszél, hogy a lengyel állam felelős a holokausztért, „szétmossa a zsidók gyilkosainak, a náci németeknek a felelősségét”.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rumpelstilzchen
2018. április 19. 18:03
Idézem: Megjegyezte ugyanakkor: „akadtak olyanok is, egész Európában, itt is, Lengyelországban, akik becsapták a zsidó családokat, elárulták őket”. Csak nem a Schwartz György az ? Soros: “Ich half den Nazis bei der Beschlagnahme des Eigentums der Juden https://bit.ly/2gdYT1I https://www.youtube.com/watch?v=SGWizajL7tA https://www.youtube.com/watch?v=5wgCQb4DPPM
Nataalii
2018. április 19. 17:20
Szia)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az intim fotóim az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
bookmark
2018. április 19. 15:46
Cionistákkal senki ellen nem szövetkezek és továbbra is bojkottálok minden Lauder terméket.
balbako_
2018. április 19. 15:38
A legnagyobb veszély ami az amerikaiakat, zsidókat, lengyeleket egyaránt fenyegeti (és Európát és minket is) az egy George Soros nevű meg a buzi kölyke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!