Több amerikai cég szakít a fegyverlobbival a floridai lövöldözés miatt

2018. február 24. 09:38

Miután a múlt héten egy ámokfutó 17 embert megölt egy floridai középiskolában, több amerikai cég közölte: felülvizsgálják kapcsolataikat az Országos Fegyver Szövetséggel, az NRÁ-val.

2018. február 24. 09:38

Több amerikai cég megszakítja üzleti kapcsolatait az Országos Fegyver Szövetséggel (NRA). Döntésüket annak hatására hozták meg, hogy a múlt héten a floridai Parkland város iskolájában 17 embert megölt egy lőfegyveres ámokfutó, ami hatalmas felháborodást keltett országszerte, ennek ellenére az NRA ellene van a fegyvervásárlás és -tartás mindenféle szigorításának.

Az egyik legnagyobb amerikai bank, az omahai székhelyű First National Bank, és az autókölcsönzéssel foglalkozó legnagyobb vállalat, az American Enterprise már csütörtök este Twitter-üzenetben jelezte, hogy felülvizsgálja üzleti kapcsolatait a fegyverszövetséggel. „Ügyfeleink visszajelzései késztettek arra bennünket, hogy áttekintsük kapcsolatainkat az NRA-jel” – írta a bank, majd újabb Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a továbbiakban nem bocsát ki olyan Visa-kártyát, amelyen az NRA szerepel.  A First National a 15 legnagyobb amerikai bank egyike. Az Enterprise Holdings pedig, amely az Enterprise, az Alamo, és a National kölcsönzőket működteti, valamennyi vállalatánál azonnali hatállyal megszüntette az NRA-tagoknak eddig nyújtott kedvezményeket. 

Pénteken további vállalatok jelentették be, hogy megszakítják, vagy alacsonyabb szintre csökkentik kapcsolatukat a fegyverlobbival. Így tett például a Hertz autókölcsönző. A Chubb biztosítótársaság közölte: nem köt biztosítást fegyvertulajdonosokkal, és hasonlóképpen megszüntette az NRA-tagoknak nyújtott diszkontprogramját a MetLife biztosító. A számítógépes szoftvereket készítő Symantec cég minden üzleti kapcsolatot megszakított a szövetséggel.  A Wyndham és a Best Western szállodahálózatok Twitter-oldalukon közölték, hogy nem adnak kedvezményeket NRA-tagoknak, és nincsenek üzleti kapcsolatban a szövetséggel.  Az NRA hivatalosan nem reagált az említett cégek döntéseire.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dzsordzsi még él?
2018. február 25. 15:40
Na akkor ide is belinkelem, mert ez egy fontos beszéd. Sokkal többről van szó, mint fegyvertartásról. Az európai stílusú szocialisták agendájáról. https://www.youtube.com/watch?v=t51vKk--LsA
Pinter68
2018. február 24. 23:14
Vajon hány ártatlannak kell még meghalnia, hogy az amcsik végre hajlandóak legyenek lemondani, egy elavult alkotmányos jogról? Az ilyen tragédiák után mindig kezdődik a fogadkozás, aztán marad minden a régiben.
Akitlosz
2018. február 24. 22:18
Azt mondták a híradóban, hogy a lövöldözés elkezdése után már 2 percen belül a helyszínen volt egy seriffhelyettes, de nem mert bemenni, inkbáb kint várt az autóban. Mivel gyávaságért felelősségre akarták volna vonni inkább felmondott.
madarasi.abel
2018. február 24. 17:27
Sokba fogadtam volna, hogy a vérnarancsnak még ez az ésszerű hozzáállás sem fog tetszeni valamiért. gyerekek, nem kellene bevezetni Magyarországon is a szabad fegyverviselést? Milyen jó buli keveredett volna ki pl 2006-ból is:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!