Európai vaj, amely sokszorosan lekörözi az amerikait – nem véletlenül egyre nagyobb kedvenc
Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.
Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete felvette az eszmei kulturális örökség listájára a nápolyi pizzakészítés művészetét – írja a Guardian.
A dél-koreai Csedzsu szigetén ülésező világörökségi bizottság tagjai csütörtökön döntöttek arról, hogy a testület felveszi az UNESCO eszmei kulturális örökségének listájára az „arte del arte del pizzaiolo napoletano”-t, vagyis nápolyi pizzakészítés művészetét – írja a Guradian. Maurizio Martina olasz mezőgazdasági miniszter Twitter-üzenetben üdvözölte a döntést: „Győzelem! Az olasz bor és gasztronómia egyre védettebb a világon!”. Hivatali elődje, Alfonso Pecoraro Scanico, aki részt vett a testület ülésén, ugyancsak a Twitteren örvendezett a hír hallatán: „Éljen soká’ a nápolyi pizzaművészet!”
A Nápolyi Pizzakészítők Egyesületének vezetője, Sergio Miccu korábban megígérte, hogy ingyen osztanak pizzát, ha a város sajátos pizzasütési művészete felkerül a listára. Az erre irányuló petíciót mintegy kétmillióan írták alá.