Ceuta: hiányoznak határőrök a spanyol határról

2017. december 04. 11:21

Jelentősen növelni kell a határőrök számár a Ceutára és Melillára nehezedő migrációs nyomás miatt Spanyolország afrikai határain – írja az El Mundo.

2017. december 04. 11:21

Ceutára és Melillára nehezedő migrációs nyomás komoly problémát jelent a nemzetbiztonságnak – írja az El Mundo. A lap szerint a két spanyol autonóm városban működő csendőrség létfontosságúnak tartja, hogy 25% -kal növeljék a határon telepített csapatok számát, mert túl kevesen vannak.

Több tényező – például a Közel-Kelet instabilitása és az olyan dzsihadista csoportok, mint az Iszlám Állam – terjeszkedése magyarázza, hogy az emberkereskedelemre szánt hálózatok megváltoztatták az Európához vezető útjukat Ceuta és Melilla felé fordulva. Ezenkívül mindkét városban iszlamista toborzás is folyik.

Az El Mundo szerint a belügyminiszternek ezt a kérdést prioritásként kell kezelnie, és az afrikai határ védelméhez biztosítania kell a szükséges eszközöket.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. december 04. 23:40
Az angolok kiszálltak a problémából, miközben ott vannak, ha kell. Vagy ha úgy akarják.
brekker
2017. december 04. 23:33
A sunyi angolok sohasem bíztak a sunyi európai unióban. A sunyi gibraltáriak szintén jobban bíztak az angolokban, mint a spanyolokban. Lehet, hogy fociban mindig a németek győznek, de geopolitikában inkább az angolok.
zakar zoltán béla
2017. december 04. 12:06
Jájj!
kispufi
2017. december 04. 11:58
Nem merik megkockáztatni, hogy ők legyenek a felelősek a migrációt kezelő terv bukásáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!