Keményen nekiment párttársa Trumpnak

2017. november 08. 19:45

Csúnyán kikaptak a republikánusok egy kormányzói választáson, ezért egy republikánus kongresszusi képviselő Trump szerint „megosztó retorikája” vezetett a vereséghez.

2017. november 08. 19:45

Megnyerte a Demokrata Párt a Virginiában tartott kormányzói választásokat – írja az Independent. A demokrata Ralph Northam Ed Gillespie republikánus politikust nyomta le a voksoláson.

A szavazatok 99 százalékának összeszámolása után Northamra a választók 54, Gillespie-re pedig 45 százaléka voksolt. Áttörést jelenthet ez a szinte pont egy éve az elnökválasztáson elhasaló demokratáknak, akik az azóta jövő helyi választásokon – Trump megosztó személye ellenére – nem tudtak sikereket elérni. Northam győzelmével viszont megtört a jég, hiszen a hagyományosan billegő Virginia balra tolódása nagy siker lehet a demokratáknak.

A helyi republikánusok a vereség után nem meglepő módon rögtön nekimentek Donald Trump elnöknek – Scott Taylor republikánus képviselő szerint péládul Trump megosztó retorikája vezetett ahhoz a vereséghez, ahol „nevesincs demokraták” juthatnak pozícióba gyenge kampányaik ellenére. „Nem tudom, hogy lehetne-e az eredményt nem a Trump-kormányzatról szóló népszavazásként értelmezni” – mondta Taylor, aki szerint Trump retorikája aktivizálta a rejtőzködő demokrata szavazókat a voksoláson.

A bukott jelöltet Trump sem késlekedett kritizálni: Twitter-bejegyzésében kifejtette, bár Gillespie „keményen dolgozott”, nem volt lenyűgözve tőle, és nem is képviselte mindazt, amiért ő kiáll. A fentebb említett Taylor a tweet-re válaszul kifejtette: az elnök „mélységesen téved” ebben a kérdésben.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2017. november 08. 22:00
A republikánusok között is sok, demokraták által fizetett ellensége van Trumpnak.
tango47
2017. november 08. 20:43
Akkor lehet Trumppal kapcsolatban egy cikk érdekes, ha arról szólna, hogy valaki nem támadja. Na az unikum lenne.
csender
2017. november 08. 20:10
==...ezért egy republikánus kongresszusi képviselő Trump szerint „megosztó retorikája” vezetett a vereséghez.== Csak a szokásos. Balf...ék firkászok. Helyesen: '...egy republikánus kongresszusi képviselő szerint Trump „megosztó retorikája” vezetett a vereséghez.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!