Ateisták tiltották meg az edzővel közös imádkozást egy amerikaifoci-csapatnak

2017. november 15. 16:22

A játékosok összefogtak a szabályozás ellen.

2017. november 15. 16:22

 

Véget akart vetni egy amerikai ateista csoport egy georgiai középiskolai amerikaifutball-edző azon szokásának, hogy a meccsek előtt játékosaival közösen imádkozik – írja a The Blaze.

A Szabadságot a Vallástól Alapítvány közleményben jelezte, hogy a sharpsburgi iskola edzője, John Small „szokást csinált belőle, hogy csapatával imádkozik, amelyet a legutóbbi meccs előtt videóra is vettek”. Ezért az alapítvány levelet küldött az érintett tankerületnek, arra figyelmeztetve őket, hogy az edzők számára alkotmányellenes diákjaikkal megosztaniuk vallási nézeteiket.

A tankerület válaszában kifejtette, „az iskola képviselőinek munkaidőben tilos részt venniük a diákok által szervezett imákban” – így nem is tehetik össze a kezüket, térdelhetnek le, vagy tehetnek olyan mozdulatot, ami a diákok vallási gyakorlatához kötődik.

Miután azonban a tankerület leszögezte, Small nem imádkozhat diákjaival, azok frappánsan vágtak vissza a döntésre: ahelyett, hogy százan imádkoztak volna, legalább négyszáz diák imádkozott” – nyilatkozta Small egy keresztény lapnak. Hozzátette: ha tinédzsereknek valamit meg akarsz tiltani, biztos lehetsz benne, hogy azt fogják csinálni.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. november 16. 16:58
"georgiai középiskolai amerikaifutball-edző" Grúziában középiskolai amerikaifutball?
röviden
2017. november 16. 14:00
A meccs előtti ima nem EGY edző különcsége, hanem általános gyakorlat, kivált Georgiában. Egyébként is, ha jól emlékszem, az alkotmány a vallásszabadságot is deklarálja, mindjárt ott a Bill of Rights legelején.
patkánynak sem nevezhető férgek
2017. november 15. 22:36
De Trump ellen lehet tömegesen letérdelni a Himnusz alatt, igaz kutyák? Akkor már meg lehet osztani a meggyőződésüket?
Mutimi
2017. november 15. 19:04
Van remény. A gyerekeknek még helyén van a szíve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!