Vastaps fogadta a volt fekete külügyminiszter-asszonyt

2017. szeptember 06. 14:45

Demokráciáról szóló kötetéről beszélt a washingtoni Nemzeti Könyvfesztiválon Condoleezza Rice, Bush volt külügyminisztere.

2017. szeptember 06. 14:45

Condoleezza Rice a bemutatón azt nyilatkozta: ugyan szülei a szegregált Délen nőttek fel mint félállampolgárok, mégis hittek az amerikai demokráciában. A bemutató teltházas volt, 2500-an hallgatták Rice-t. 

Condoleezza Rice az alabamai Birminghamben született, s meghatározó élménye volt, amikor 1963-ban fehér szélsőségesek egy baptista templomban elkövetett bombamerénylet során iskolatársát is megölték.

Részt vett George W. Bush kampányában, akinek nemzetbiztonsági tanácsadója is volt, újraválasztása után az úgyszintén fekete Colin Powell külügyminiszter utódául nevezte ki a republikánus elnök. Rice az iraki háború megindításának egyik fő szószólója volt. 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2017. szeptember 11. 16:52
Hogyhogy csak volt fekete? Kifehéredett, mint Jacko?
Micmac
2017. szeptember 09. 00:40
"volt fekete külügyminiszterasszony", ja, látom, leírtátok már páran, de azért ez ciki, "volt fekete", a tízéves lányom is ezen röhög, pedig ő nem újságíró, remélem nem is lesz...
Strassnoff Ignác
2017. szeptember 06. 23:50
Érdekes, a videóból úgy tűnik, hogy még most is fekete.... Amúgy pont leszarom, felőlem lehet neomzöld is. Nem érdekel a színe, a neme, a vallása, a nemi élete. Civilizált európai embernek érzem magam, nem ezek alapján ítélem meg embertársaimat. Akkor se, ha felénk manapság már csak akkor vagy ember, ha rasszista vagy, homofób és gyűlölsz mindenkit, aki nem veled egy patkányra szavaz. Mindegy is, hagyjuk! Rice néni itt-ott sáros kicsit. Induljunk az elejéről! Állítólag, bár ez nem bizonyosodott be és nyilván soha nem is fog, legyen bármilyen kormánya az USA-nak, a külügyminisztérium privát eszmecserék során jóváhagyta Szaddam terveit, Kuvait lerohanásával kapcsolatban. A rettentő pénzhiány miatt az arab beugrott a neki ásott sírba. Első iraki háború letudva. A második esete közismert. Rice az egyik legnagyobb háborús héja volt, keresvén azokat a vegyi fegyvereket, amiket a mai napig nem találtak meg. Tekintve, hogy nem is léteztek. Második iraki háború letudva. A háború után az iraki kőolaj kitermelés jelentős részét egy amerikai cég szerezte meg. Az akkoriban szolgálatba állított új. óriás kőolajszállító hajójuk neve Condoleezza.... A néni nem szegény... Érdemes lenne felakasztani, az analfabéta főnökével együtt.
pakura_mester
2017. szeptember 06. 22:20
Régebben megkérdőjeleztem a Fidesz hazugság- és gyűlöletkampányának a létjogosultságát. Nem hittem ugyanis, hogy van ember az országban, aki elhiszi, azt a sok kamut, ne adj isten, még szimpatizál is a tömény butasággal. Benézve ide a fórumra, miden kétségem elszáll: itt a célcsoport :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!