Soros támadásáról beszél az azeri külügy

2017. szeptember 07. 08:11

Sajtóértesülések szerint az azeri kormány 2,5 milliárd euróval támogatott meg különböző tisztségviselőket, illetve az Európa Tanácsot – Azerbajdzsán azomban tagadja az állításokat, a külügy szerint csupán a Soros alapítvány és az örmény lobbi támadásáról van szó.

2017. szeptember 07. 08:11

Sajtóértesülések szerint az azeri kormány megközelítőleg 2,5 milliárd eurót költött különböző befolyásos külföldi szervezetek és tisztségviselők, többek között az Európa Tanács támogatására – a kormány azonban tagadja, és nevetségesnek nevezte ezeket az értesüléseket, írja az Euronews.

Azerbajdzsán külügyminisztériumának szóvivője úgy fogalmazott, ezek a beszámolók hamis, szervezett és elfogult propagandát terjesztenek Azerbajdzsán ellen – így az állításokat visszautasítják. Hozzátette:

„Megdönthetetlen bizonyítékaink vannak arról, hogy ezt a hidegháborús időkre emlékeztető propagandát az örmény lobbi és a Soros alapítvány szervezte és finanszírozta.”

Egyben a szóvivő kifejezte sajnálkozását, hogy véleménye szerint a Trasparency International nem működik átláthatóan, és elfogult Azerjbazdsánnal szemben – így a jelentések valóságtartalmát meg fogják kérdőjelezni.

A Transparency egyébként az azeri pénzzel hírbe hozott Európa Tanács felé tesz majd jelentést. A szervezet úgy fogalmaz, az Európa Tanács nem büntethet meg senkit, ha kiderül róla, hogy az azeri kormánytól kapott fizetséget – ellenben utazási- és szavazati jogát megvonhatják tőle a testületen belül.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. szeptember 08. 10:06
Kár, hogy olyan kevesen tudnak angolul a magyarok közt de ez a azeri dolog nagyon mocskos. Az azeri mocsok egyben a felcsúti cigány mocska is aki 7 millió dollárt kapott az azeri diktátortól. Nem tudni mi történt a pénzel amit a Budapest bankba rakott le egy azeri nagykutya a baltás kiszabadításáért. Erről egy szót se szolt a cigány se a kutyái.
Theorba
2017. szeptember 07. 19:36
37. Hozzászóló: A nagyérdemű hozott is, meg nem is. Téma letudva.
Mindjárt
2017. szeptember 07. 17:05
Hát igen, az a mocsok Soros volt aki a tolvaj felcsúti bandát a nyakunkba varta. SOROS-KEGYELT FIDESZESEK: Orbán Viktor Szájer József Kövér Laszlo Schmidt Mária Deutch Tamás Habony Árpád Kovács Zoltán Soros nélkül Orbán nem lenne politikus. Simicska nélkül nem lenne miniszterelnök. NEM ILLIK ODA ÜRÍTENI, AHOL KORÁBBAN JÓKAT ETTEK A FIDESZESEK Ismerve a felcsúti fidesz csürhét, ha a szajré és hatalom úgy kivánja akkor vissza mennek zabálni oda ahová most ürítenek. A fidesz csürhe sokáig nyalta Soros seggét.
balbako_
2017. szeptember 07. 09:27
A vén szarzsák nem nyugszik mindenütt kavarja a szart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!