Halált okozó fegyvereket szállíthat az USA Ukrajnának

2017. szeptember 19. 10:47

Az amerikai szenátus jóváhagyta az USA 2018-as nemzetbiztonsági költségvetését, mely engedélyezi, hogy halált okozó fegyvereket adjon az USA Ukrajnának. Petro Porosenko ukrán elnök a napokban várhatóan találkozik Donald Trumppal.

2017. szeptember 19. 10:47

Az amerikai szenátus jóváhagyta az Egyesült Államok 2018-as nemzetbiztonsági költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, amely 500 millió dollár támogatást helyez kilátásba Ukrajnának védelmi célokra, valamint engedélyezi, hogy élet kioltására is alkalmas védelmi fegyvereket adjon az Egyesült Államok a kelet-európai országnak – közölte kedden Petro Porosenko ukrán elnök a Twitteren.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint a jelenleg New Yorkban tartózkodó ukrán államfő mikroblogjában kiemelte, hogy törvényhozási szinten most először tettek javaslatot Washingtonban „ilyenfajta” védelmi fegyverek szállítására Ukrajnának. Porosenko kifejtette, hogy többek között olyan védelmi eszközökről van szó, mint haditengerészeti aknaelhárító eszközök, légvédelmi és vízfelszín fölötti megfigyelő radarok és part menti járőrhajók.

Az ukrán államfő hétfőn kezdett háromnapos munkalátogatást az Egyesült Államokban, ahol részt vesz az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitáján. Ennek keretében az elnöki hivatal tájékoztatása szerint várható, hogy Porosenko több ország vezető tisztségviselőivel – köztük Donald Trump amerikai elnökkel – is kétoldalú megbeszéléseket folytat.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2017. szeptember 19. 14:29
És miből? Honnan lesz pénz rá? ...jó, tudom.
redgreg
2017. szeptember 19. 12:33
hülye döntés... bár amilyen okos az ukrán vezetés ezt nyílt támadásra fogja használni Oroszország ellen.
Megtalálta
2017. szeptember 19. 12:21
Az Usa mindent elkövet, hogy Európa és Oroszország ne tudjon kiegyezni.
Harangláb
2017. szeptember 19. 11:56
Halált hozó fegyvereket szállítanak?!?...Miért, eddig fa kardokat adtak el???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!