Amerikai ENSZ-nagykövet: Csak a legdurvább szankciók állíthatják meg Phenjant

2017. szeptember 04. 17:45

Washington „türelme nem végtelen” – jelentette ki Nikki Haley Észak-Koreával kapcsolatban a Biztonsági Tanács hétfői ülésén. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete hozzátette: Phenjanra csak a legerőteljesebb szankciók hathatnak.

2017. szeptember 04. 17:45

Csakis a legerőteljesebb szankciók állíthatják meg Phenjant – hangsúlyozta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén. A vasárnap végrehajtott újabb észak-koreai rakétakísérlet miatt összehívott ülésen Nikki Haley felsorolta a világszervezet eddig hozott intézkedéseit.

Rámutatott arra, hogy a 2016 óta hozott szankciók hatástalanok voltak, és az ENSZ BT-nek most már „a lehető legerőteljesebb intézkedéseket kell meghoznia”. Észak-Korea nukleáris programja „fejlettebb és veszélyesebb, mint valaha” – szögezte le. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kijelentette, hogy Washington nem akar háborút, de „türelme nem végtelen”.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülését azt követően hívták össze, hogy az észak-koreai rezsim kísérleti atomrobbantást hajtott végre, A föld alatti hidrogénbomba-robbantás a hatodik kísérlet volt, a korábbiaknál nagyobb erejű és két erőteljes földrengést is kiváltott.

James Mattis amerikai védelmi miniszter vasárnap rövid nyilatkozatban jelentette be, hogy az Egyesült Államok kész „erőteljes katonai választ adni” az észak-koreai fenyegetésre, Donald Trump elnök pedig vasárnap éjjel Abe Sindzo japán kormányfővel folytatott telefonbeszélgetésében megerősítette: Washington „minden eszközt igénybe vesz”, hogy megvédje szövetségeseit Észak-Koreával szemben.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. szeptember 05. 11:30
A helyzet az, hogy Irak es Libia peldajan Korea megtanulta, hogy nem erdemes hallgatni a mezesmazos igeretekre es szanckiok feloldasaert cserebe leallitani az atomprogramot. Mindket orszag megtette, az eredmeny pedig latszik. Olyan orszagot pedig mindezidaig meg nem rohant le amerika es a nato amelyiknek utokepes nuklearis arzenalja van. Szoval levontak a kovetkeztetest, hogy csak ugy hagyjak beken oket, ha vissza tudnak utni atommal.
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 05. 02:31
Phenjant talán... az atom/hidrogén bombát viszont nem.
Akitlosz
2017. szeptember 04. 20:43
"Amerikai ENSZ-nagykövet: Csak a legdurvább szankciók állíthatják meg Phenjant" Egyetértek. Tiltsák be a heroin exportálását Phenjanba! Amint jelentkeznek az elvonási tűnetek gyorsan összeomlik a rendszer.
Burmin
2017. szeptember 04. 20:14
Nem lehet meghekkelni az é-korai közműveket ? Na csak egy kicsit... mert ha nincs áram akkor ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!