A macedón jobboldal mellett kampányol a Fidesz

2017. szeptember 27. 20:06

A helyhatósági választásokra készülő VMRO-DPMNE kampányát személyesen is megtámogatta Németh Zsolt és Gulyás Gergely.

2017. szeptember 27. 20:06

Helyhatósági választásokra készülnek Macedóniában, és mint ahogy azt már a Mandiner is megírta, annak témája könnyen lehet, hogy a migráció lesz.

A jobboldali VMRO-DPMNE ugyanis ismerős szlogeneket hangoztat: a májusban megalakult baloldali kormány bevándorlókat telepítene le, és lebontaná a macedón-görög határon álló, menekültek ellen felhúzott kerítést.

A VMRO kampányát a Fidesz több politikusa is segíti: az Országgyűlés külügyi bizottságát vezető Németh Zsolt, és a Fidesz újdonsült frakcióvezetője, Gulyás Gergely Ohridban, a párt egyik kampánygyűlésén mondott beszédet – írja a 444.

Németh elmondta: mi, magyarok és macedónok „nem csak testvérnépek vagyunk, hanem harcostársak is, mert együtt harcoltunk a török, a kommunizmus ellen, és most harcolunk az illegális migráció ellen!”

Gulyás hitet tett a tavaly decemberi választást bár szűken megnyerő, de a parlamenti többséget mégis elbukó Nikola Gruevszki exminiszterelnök mellett is. Leszögezte, olyan ülést látna szívesen az Európai Tanácsban, ahol Magyarországot Orbán Viktor, Macedóniát pedig Nikola Gruevski képviseli miniszterelnökként.

Macedóniát jelenleg az albán pártok és a szociáldemokrata SDSM koalíciója vezeti: a miniszterelnök Zoran Zaevről és a macedón helyzetről még júliusban írtunk.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. szeptember 27. 23:03
Na, akkor tuti a bukta..
quiet
2017. szeptember 27. 21:34
Helyes. Az önálló Macedóniát is Magyarország ismerte el először.
3M..
2017. szeptember 27. 20:26
Nemzeti radikálisként, hallgatólagosan támogatom a Fidesz ezirányú törekvéseit. Szebb Jövőt!
Kanóc
2017. szeptember 27. 20:12
Lájk! Minden fronton odabaszni a nihilista libsi csőcseléknek, a soros-kutyáknak! :D (Rohadt gecik, hányadik országot kúrták már szét??? )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!