A fajgyűlölet ellen emelt szót a Colorado Springs hadiakadémia vezetője

2017. szeptember 30. 10:02

A fajgyűlölet ellen lépett fel az amerikai légierő coloradói akadémiájának vezetője, miután a campuson öt kadétjelölt fajgyűlölő feliratokat talált az ajtaján.

2017. szeptember 30. 10:02

Határozott hangon lépett fel a fajgyűlölet ellen az amerikai légierő coloradói akadémiájának vezetője, miután a campuson öt kadétjelölt fajgyűlölő feliratokat talált az ajtaján.  

Jay Silveria altábornagy pénteken összehívta a fakultás mintegy 4000 hallgatóját és emelt hangon közölte velük: ki innen a fajgyűlölőkkel! 

A Denverhez közeli Colorado Springs hadiakadémiáján korábban öt afroamerikai kadétjelölt fajgyűlölő feliratokat talált az ajtaján. Az altábornagy, aki augusztusban vette át az intézmény irányítását, az aulába rendelte a hallgatókat, aki nem fért be, az a belső televíziós láncon követhette a diákokhoz intézett beszédét. A The Washington Post tudósítása szerint Silveria közölte a hallgatókkal: a fajgyűlöletnek a hadseregben nincs helye. „Ha nem tudtok másokkal méltóságteljesen és tisztességgel bánni, akkor menjetek el innen!” – mondta. Majd javasolta, hogy a beszédét nyugodtan rögzítsék a mobiltelefonjaikon, de aztán később nézzék is meg többször, hogy okuljanak belőle. 

Az ilyen magatartásnak soha nem volt és soha nem is lesz helye az amerikai légierőnél” – szögezte le és sérelmezte, hogy az ajtókra festett fajgyűlölő szavak miatt nincs egyöntetű felháborodás az akadémián. Utalt az Egyesült Államokban sok helyütt tapasztalható rasszista megnyilvánulásokra és kiemelte: a légierő akadémiája az ország sok vidékéről sokféle embert vonz, sokféle férfit és nőt, sokféle élettapasztalattal, társadalmi-családi háttérrel, neveltetéssel. „A különbözőség ereje egyesít és tesz bennünket sokkal erősebbekké”– fogalmazott. Beszédét az akadémia feltette a Facebook-oldalára, ahol péntek óta több mint 1,7 milliónyian nézték meg. A kommentárok egyöntetűen dicsérték az altábornagyot. „Így kell válaszolni a rasszizmusra Amerikában” – írta internetes oldalán a The Washington Post is.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. október 01. 00:41
Na igen, az amerikai sereg, sportélet és zeneipar semmiképpen sem nélkülözheti a feketéket. Az alábbi két képen Jay Silveria látható egy-egy afroamerikaival, és rögtön érthetővé válik belőle, miért annyira nélkülözhetetlenek a hadseregben a feketék: https://media.defense.gov/2014/Jul/30/2000828964/-1/-1/0/140727-F-JB386-007.JPG https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2017/09/28/17/lukaku-mourinho.jpg
mokány
2017. szeptember 30. 10:22
Ha már tanár is, elmondhatta volna, hogy a fajgyűlölet lehetetlen dolog, amióta felfedezték a DNS-t (az 1950-es években), Addig ugyanis ,nem volt bizonyítható, hogy az egész emberiség egyetlen faj. Ugyanannak az egykor élt, 10-05 ezer főnek a leszármazottja. Azelőtt viszont, még a Darwinisták között is voltak, olyanok, akik szerint a feketék , fekete majomtól, a fehérek meg fehér majomtól......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!