Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Félezer rendőr sérült meg a G20-csúcs zavargásaiban

2017. július 09. 16:03

Csaknem 500 rendőr sebesült meg a németországi Hamburgban a G20-csúccsal összefüggésben indított rendőri műveletben vasárnap ismertetett adatok szerint.

2017. július 09. 16:03

500 rendőr sebesült meg Hamburgban, miközben a zavargásokat próbálták megfékezni. A szombaton véget ért csúcstalálkozó biztosítására indított műveletben megsebesült rendőrök közül sokan agyrázkódást szenvedtek, de előfordul tűzijáték okozta arcsérülés is, két helikopterpilóta pedig szemsérülést szenvedett, mert lézernyalábot irányítottak a pilótafülkére.

A rendőrök 186 embert előállítottak, 225-öt őrizetbe vettek, és kezdeményezésükre az illetékes bíróságok kiadtak 37 letartóztatási parancsot. A legsúlyosabb zavargás idején, péntek este a Schanzenviertel nevű városrészben azért vártak órákig a kövekkel, palackokkal dobáló és gyújtogató tüntetőkkel szemben felsorakozott rohamrendőrök, mert kiderült, hogy csapdába akarják csalni őket a többi között Molotov-koktélokkal és acélgolyók kilövésére használt csúzlival felszerelt szélsőségesek, akik tetőkön rejtőztek el. Ezért bevárták, hogy helikopterről felmérjék a helyzetet és terrorelhárító egységeket hívtak segítségül.

(MTI)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. július 10. 10:23
Érdekes módon az MTI kiválóan elsajátította a szocialist tájékoztatás módszereit. Csak azt az apróságot nem sikerült megtudni, hogy miért is tüntetnek. Mert az erőszakos megnyilvánulások mellett azért tudni kellene a felháborodás okát. (Egyébként az ATV tudósításából sem tudtam meg... "Globalizációellenes", "szélsőbal"....) A 2006-os sajnálatos események esetén legalább még tudhattuk, hogy a szélsőjobb, - ideértve a Fideszt is -, által feltüzelt, csalódott jobboldali hívek vonultak ki az utcára.
áfonya
2017. július 10. 06:44
Az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Sorost, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel. Mandíner ezt is közzé tehetné. Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel - közölte a Háárec honlapja vasárnap este. http://www.hirado.hu/2017/07/10/netanjahu-visszavonatta-a-magyar-kormanyt-elitelo-nyilatkozatot/#
1120
2017. július 09. 22:27
Ha egyszer a németben megint felkeltik a REND iránti (amúgy teljesen természetes) vágyat, itt kő kövön nem marad!
1120
2017. július 09. 22:22
Amikor először hallottam arról, hogy éppen Hamburgban lesz a G20, tudtam, hogy ez lesz. Én (meg gondolom sokan mások is) pontosan tudták ezt. MERKEL NEM TUDTA? (És ennek a felelőtlen bundeszpicsának - úgy tűnik föl - nincs alternatívája...annyira hihetetlen!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!