Ukrán nagykövet: Elfogadhatatlan Oroszország fellépése Ukrajnában

2017. június 15. 10:19

Elfogadhatatlannak nevezte Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövet Oroszország ukrajnai fellépését. A diplomata hangsúlyozta: Oroszország az energiapolitikát és propagandaeszközöket is bevet Ukrajna ellen.

2017. június 15. 10:19

Elfogadhatatlan, ahogy Oroszország fellép Ukrajnával szemben, a nemzetközi közösség tagjainak egységesnek kell maradniuk Moszkvával szemben – hangsúlyozták diplomaták A hibrid hadviselés – veszélyek és kihívások címmel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön rendezett panelbeszélgetésen.

Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövet megnyitó beszédében hangsúlyozta: Oroszország nemcsak katonai eszközöket vet be Ukrajna ellen, hanem nagymértékben támaszkodik a propagandaeszközökre és az energiapolitikára is. Az egyetlen helyes válasz, amelyet az országok ebben a helyzetben adhatnak, ha nem hagyják magukat megosztani, hanem összefognak és szolidárisak maradnak egymással – vélekedett.    

David J. Kostelancik, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője kiemelte: az Oroszország által alkalmazott hadviselés már nem olyan, mint amilyet eddig ismertünk, számtalan új eszközt használ. Mi azonban „továbbra is támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi integritását” – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. június 15. 15:58
"Elfogadhatatlannak nevezte Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövet Oroszország ukrajnai fellépését." Nekünk ehhez semmi közünk. A magyar kormán dolga az lenne, hogy ne Ukrajna területi integritásáért hanem az ott lakó Magyar emberek jogaiért tegyen valamit. Sajnos, a felcsúti bandát nem a magyarok sorsa hanem a lopás és hatalom érdekli.
Einar
2017. június 15. 11:00
Elfogadhatatlan Ukrajna fellépése a Kárpátaljai magyarokkal szemben. Semmi jogotok nincs Kárpátaljához, az a miénk! Ha majd visszaadjátok, esetleg beszélhetünk arról, hogy kit támogatunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!