Még mindig elnyomják a katolikusokat a kommunista Kínában

2017. június 15. 13:36

Kínában sokmillió a katolikus, él a kínai katolikus egyház, hiába van vele sok politikai probléma, az ottani katolikusok tényleg megélik a hitüket, és nem jellemző rájuk a nyugati kultúrkereszténység.

2017. június 15. 13:36

A BonumTV Délelőtt című műsorában Dr. Tekulics Judit vendégei Dr. Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kínai tanszékének vezetője, és Dr. Botos Máté a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politikatudományi tanszék vezetője volt, akik a kínai katolikusok helyzetéről beszélgettek.

Kínában ugyanis hátrányos helyzetet jelent a katolikus egyházhoz való tartozás. Az egyház kettészakadt, van a kínai nemzeti egyház és a Vatikánhoz hű egyház, amely problémával XVI. Benedek és Ferenc pápa is sokat foglalkozik.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poszata
2017. június 15. 16:55
A katolicizmus, mint minden külső irányítású vallás és egyház igenis veszélyes a kínai nemzetbiztonságra. Tessék szépen belépni valamelyik Peking által elismert gyülekezetbe. Mi is fellépünk a külföldi támogatottságú "civilek" ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!