Medvegyev: Moszkva meghosszabbítja a szankciókat

2017. június 29. 13:34

Jövő év végéig meghosszabbítja Oroszország az Európai Unió és más nyugati államok elleni szankcióit – erről Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök beszélt csütörtökön.

2017. június 29. 13:34

Az orosz kormány a jövő év végéig meg akarja hosszabbítani az Európai Unióval szembeni ellenszankciókat – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön Moszkvában.

Medvegyev egy nappal azt követően nyilatkozott így, hogy az EU hivatalosan fél évvel kiterjesztette az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása és a kelet-ukrajnai szakadárok támogatása miatt 2014 júliusában bevezetett gazdasági büntetőintézkedések hatályát.

Oroszország, válaszul a nyugati szankciókra, 2014 augusztusában hirdette meg az élelmiszerembargót, amelyet Moszkva tavaly augusztusban 2017 végéig meghosszabbított. A zárlat az Egyesült Államokból, az Európai Unióból, Ausztráliából, Norvégiából, Kanadából, Albániából, Montenegróból, Izlandból, Liechtensteinből és Ukrajnából származó termékekre terjed ki.

Az orosz embargó és az „exporthelyettesítés” támogatása serkentően hatott az orosz mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlődésére.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. június 29. 15:00
A Paks nem férne bele?? :)
Szívemből magyar
2017. június 29. 14:43
Velünk kivételeznének, de szijjártó visszautasította, a gazdák megköszönhetik neki.
Giuliano
2017. június 29. 14:30
Sztem az ENSZ-nek pl,--addig nyugodtan vakarhatják a seggüket(kivéve néhány tíz fegyverszünet-megfigyelőt) amíg fel nem merül a gordiuszi csomónak az átvágása és népszavaztatása a vitatott területek lakosainak--,de ez oly utópikus felvetés,ami szörnyű láncreakciót indíthatna el és még a Világbéke is felsejlhetne a hátérben a fegyverlobbi ujjongó örömére....Kékkötényes parasztként még csak ilyeneket terem az ötletgyáram,de már felvettem a kaspcsolatot az Árpáddal aztán az Arthurral,de ő most épp a Holt-tenger fülébe suttog--,hogy erős és büszke legyen mint a Magyar bulldog!
smarton
2017. június 29. 14:10
Mit mondhatnánk? Igazatok van. Csak az az Északi Áramlat ne lenne mutyizva a németekkel... Mindenki szív, ti meg üzleteltek. Azért én látok ebben előremutatót, lesz mivel zsarolni Nyugat-Európát alkalomadtán. És úgy kell nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!