Lemondott az Uber vezérigazgatója

2017. június 21. 10:44

Trevor Kalanick befektetői nyomásra távozott posztjáról. Az Uber-igazgató személye azután vált elfogadhatatlanná, miután fény derült a cég kétes vállalati kultúrájára. A nagy sikerű startupnál folyó szexuális zaklatások és a diszkrimináció szorosan összefüggtek Kalanick személyével.

2017. június 21. 10:44

„A világon bárminél jobban szeretem az Ubert és ebben a magánéleti szempontból fontos pillanatban elfogadtam a befektetők követelését és félrelépek, hogy az Uber tovább építhesse magát az újabb harcok helyett” – nyilatkozta Trevor Kalanick, az Uber szerdán lemondott vezetője.

A lemondás nem véletlen, hiszen az elmúlt hónapokban súlyos botrányok rázták meg az Ubert, mely emiatt a Szilícium-völgyi startup kultúra félrecsúszásának iskolapéldájává vált, írja cikkében a New York Times. A lap azt írja: idén számos, az Uber vállalati kultúrájával kapcsolatos kínos információra is fény derült, a cégnél folyó szexuális zaklatásokat és a diszkriminatív magatartást is nyilvánosságra hozva.

Ez belső vizsgálatok és botrányok sorát indította el, melyből kiderült, a visszaélések több helyen szorosan összefüggtek Kalanick személyével. Bár a vizsgálat után komoly személycserék kezdődtek, a befektetőknek, akik már több mint 14 millió dollárt pumpáltak az Uberbe, ez nem volt elég. Kedden a cég öt fő befektetője távozásra, és a vezetőségben való személycserékre szólította fel Kalanicket. A volt vezérigazgató végül a befektetőivel való hosszú tárgyalások után beleegyezett a lemondásba – bár továbbra is a cég igazgatótanácsában marad majd.

Az igazgatótanács egyik tagja dicsérte Kalanickot, mint egy olyan személyiséget, aki „mindig legelőre helyezte az Ubert”, távozása pedig „új fejezetet nyithat az Uber történetében”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseboszkiraly
2017. június 21. 17:55
Mint a hírek tudatták, az Uber gyalázatos árpolitikát folytatott a londoni terrortámadás idején , kihasználva a pánikot és az igényt a menekülő fuvarra...Nemzetközi volt a felháborodás, követelték hogy az extraprofitot az Uber fizesse vissza .Tegyük ezt is hozzá.Nem tudom nem ez volt e az igazi ok?
Mich
2017. június 21. 12:43
Elakadt a pénzszivattyú, azért...
NemSzűrt
2017. június 21. 11:41
Ki nem szarja telibe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!