Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. 11:46

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak.

2017. június 12. 11:46
Lánczi Tamás

„Macron pártja a szavazatok 32 százalékával meg fogja szerezni a mandátumok 70 százalékát. Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak.

A nemzetgyűlési választás első fordulós eredményéhez hozzátartozik az is, hogy a részvétel nem csak nyugat-európai, de még magyar mércével is rekord-alacsony volt. A választásra jogosultak alig 50 százaléka vett részt a voksoláson – ez történelmi mélypont az V. Köztársaság választásainak sorában.

Mégsem nevezi senki Macron kormányát antidemokratikusnak, senki sem kérdőjelezi meg a francia Nemzetgyűlés legitimitását. Talán még az antiszemita Zagyva György Gyulát újabban felkaroló Gulyás Márton sem.”

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. június 13. 06:50
Úgyhogy, Gulyás jól pofára esett a nem is eredeti filmecskéjével, de ennél még jobban befürödtek a benne szereplők. Nézte az ellenzék Trump ellenes filmecskéjét. Ennyi ronda, túlsúlyos nőt, hogy tudott összeszedni, és nevetség tárgyává tenni? Ez a film egy paródia, az ellenzékről.
noMores
2017. június 12. 22:59
Kedves kis fideszes seggnyalókám, hogy megy a járadékvadászat, faterkáddal hánymilliárdot húztok ki a zsebünkből, kis csóringer? És te pofázol itt nekünk, te gerinctelen tolvaj? Na takarodsz te a retkespicsába habony haveroddal együtt.
pemete jakab
2017. június 12. 21:36
Teljesen mindegy milyen a választási rendszer (politikusból jót úgy sem lehet választani), ha a kormány igazságtalanul kormányoz. És hát a Fidesz legalább annyira káros, mint a korábbi kormányok, sőt. Aki ezt nem érti, annak fogalma sincs a társadalom helyes működéséről.
cutcopy
2017. június 12. 21:32
Jó hát mindenki tudja hogy a legbutább, legostobább népség az orbánfóbiások, isznak minden hazugságot ami arról szól, hogy a fidesz hogyan csal, miközben tájékozatlanságuk világhíres..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!