Exhumálják egy apasági per miatt Dalí testét

2017. június 27. 08:02

A spanyol bíróság elrendelte Salvador Dalí testének kihantolását egy apasági per miatt.

2017. június 27. 08:02

Egy apasági per miatt mintavételre van szükség Salvador Dalí földi maradványaiból. Maria Pilar Abel Martínez, egy gironai születésű kártyajós ugyanis állítja: édesanyjának intim viszonya volt a szürrealista festővel még az '50-es években – írja az Euronews.

Ahhoz, hogy az apaságot kétséget kizáróan tudják igazolni, mindenképpen DNS mintára van szükség, így a madridi bíró szerint az egyetlen megoldás az exhumálás. Ha bebizonyosodik a nő állítása, jelentős mértékű örökségre számíthat. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. június 28. 09:07
Hát ez elég bizarr.
Strassnoff Ignác
2017. június 27. 18:46
Az 50-es években dugta meg a mamát. Majdnem 30 éve meghalt. Most jut eszébe a kisdednek? Ha én kitalálom, hogy Lenin unokája vagyok, kirángatják a faszit a mauzóleumból?
Akitlosz
2017. június 27. 17:24
Az apaságot még ma is csak "vélelmezik" a DNS tesztek korában. A hasonló eseteket a jövendőre nézve megelőzendő célszerű lenne már eleve minden újszülöttről DNS tesztet végezni államilag. 100 dollárba kerül egy származási DNS vizsgálat piaci alapon, haszonnal, ÁFÁ-val. 150-200 dollárból pedig már az egészségügyi DNS vizsgálattal együtt is kijön, piaci alapon, haszonnal ÁFÁ-val. Akkor nem csupán mindenki származása lenne tiszta ügy, de az öröklött betegségei, az azokra való hajlam, illetve az is, hogy melyeket örökíti az utódaira. Nagyon hasznos lenne, de az államnak jobb így, hogy az apaság csak vélelmezett. A sok balek hadd nevelje csak más gyerekét! Arról nem is beszélve, hogy a tudományt is segítené egy nagy és átfogó DNS adatbázis. Manapság megvizsgálják a tudósok pár tíz ember DNS-ét és ebből szűrnek le téziseket például a magyarok származására. Megalapozatlan, komolytalan, tudománytalan az alacsony mintaszám miatt.
c.critical
2017. június 27. 15:44
Ez elég szürreális...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!