Civileket bombázott le az Iszlám Állam elleni koalíció

2017. június 06. 11:21

Legalább 21 olyan civilt ölt meg az USA vezette koalíció légicsapása, akik éppen az Eufráteszen keresztül próbáltak kis csónakokkal menekülni az Iszlám Állam szíriai fellegvárának számító Rakkából. Április 23-a és május 23-a között több mint 200 polgári áldozata volt a koalíciós bombázásoknak.

2017. június 06. 11:21

Legalább 21, Rakkából menekülő civillel végzett az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapása, miközben az Eufráteszen keresztül próbáltak kis csónakokon távozni az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai fellegvárának számító városból – jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező szervezet szerint a halálos áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Az OSDH közleménye hozzátette: félő, hogy a halottak száma növekedhet, mivel a támadásnak több olyan sebesültje is van, akiknek súlyos az állapota.

A Raqqa is Being Slaughtered Silently (Rakkát csendben lemészárolják) nevű aktivistacsoport is megerősítette, hogy többen életüket vesztették a légitámadásban. Az ellenzéki csoport szerint miután a városból kivezető két legnagyobb híd megsemmisült, az emberek csónakokkal igyekeznek az iszlamisták uralma alatt lévő Rakkából elmenekülni.

A dzsihadisták fellegvára ellen nagyszabású offenzíva készül, a koalíció adatai szerint eddig mintegy 200 ezren hagyták el a várost.

Az OSDH összesítése szerint április 23-a és május 23-a között 225 polgári személy esett áldozatul a Washington vezette koalíció bombázásainak Szíriában.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. június 06. 17:00
Ez a légiharc....Én még emlékszem egy olyan esetre, amikor véletlenül egy egész esküvői sokadalmat ( vagy 200 embert) bombáztak le, mert fentről harcosoknak látszottak ( a helyi szokásoknak megfelelően lövöldöztek a levegőbe)
vendelin
2017. június 06. 13:54
Jogvédők őrjöngése? Vagy az csak akkor dukál, ha egy magyar operatőrnő gáncsol el egy menekülő civilt? Vagy ha a magyar rendőrök szendvicset dobnak be a menekültek közé, porrá alázva ezzel minden emberi méltóságukat?
3M..
2017. június 06. 13:19
Ez a hír azt támasztja alá, hogy a demokrácia építése jó ütemben halad. Szebb Jövőt!
ousiv
2017. június 06. 13:16
akkor ezeknek se lesznek unokáik, akik Ny-Európában iszlamizálódnak. : S kár értük, pedig az baj, hogy továbbmennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!