Román elnök: Teljesen komolytalannak tűnik az országunk

2017. május 03. 20:14

Autópálya nélkül miről beszélünk? – tette fel a kérdést Klaus Iohannis. A román elnök szerint évtizedek kellenek, mire behozzák lemaradásukat.

2017. május 03. 20:14

„Az 1990 utáni kormányok közül egyik sem értette meg a nagyinfrastruktúra fontosságát” – nyilatkozta szerdán az Agerpres román nemzeti hírügynökség tudósítása szerint Suceaván Klaus Iohannis államfő. A decentralizációról és fejlesztésről szóló vitán az elnök hangsúlyozta, nagyinfrastruktúra nélkül nem fejlődhet Moldva.

De mondott ennél keményebbet is Románia elnöke.

„Az 1990 utáni kormányok közül egyik sem értette meg a nagyinfrastruktúra fontosságát egy régió fejlesztésében. Autópálya nélkül miről beszélünk? (...) Teljesen komolytalanoknak tűnünk” – jegyezte meg.

Az államfő beszélt a vasúti hálózat fejlesztésének szükségességéről is. „Észre kell vennünk, hogy más országokban nagysebességű szerelvények járnak, nálunk a személyvonat is alig megy. (...) Évtizedekre lesz szükségünk, hogy behozzuk a lemaradást” – mondta Iohannis. Az államfő rámutatott: ez az utolsó olyan pénzügyi ciklus, ahol ilyen nagy összegeket lehet pályázni a kohéziós alapból.

„Minthogy a Brexit már valóság, és mi kevés pénzt hívtunk le a kohéziós alapokból, azt gondolom, hogy nem lesz több ilyen pályázat. Ezért is nagyon fontos, hogy a meglévő összegeket megfelelőképpen használjuk fel” – mondta Iohannis.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2017. május 04. 09:24
és még ennél is komolytalanabbnak tűnt száz éve. aztán mégis mi lett belőle. mit izgul ez a díszszász, ebből a komolytalanságból élnek, amióta világon vannak.
noMores
2017. május 04. 08:36
Nezzenek csak ide! Nekunk alig hasznalt autopalyaink vannak! A ketszamjegyu foutak meg evtizedek ota rohadnak, csak a sebessegkorlatozo tablakat cserelgetik rajtuk.
bunko_jobbos
2017. május 04. 08:23
-A román GDP mostanában jobban nőtt, mint a magyar. Az idei és a jövő évi 4% feletti előrejelzés egy kicsit megnyugtató, mert ha a tótok után ezek is megelőznek, akkor leég a pofámról a bőr. (A tótok Feri bácsi alatt húztak el tőlünk, remélem, őket visszaelőzzük majd. Itt látszik, hogy mennyire kúrtuk el 2002-ben). -Az EU-s pénzek lehívásában hihetetlenül szarok. Itt látszódik meg, hogy milyen minőségű az elitjük. Mi sokat halljuk, hogy le kell cserélni a magyar elitet, mert rosszul teljesít. De persze tudjuk, hogy csak a libsi elit teljesít szarul, a Fidesz nem. Mióta ők kormányoznak, kezdünk visszakapaszkodni. De ugye szar elismerni, hogy a küldetéstudatos, kiválasztott nép valójában szadista álmodozók és korrupt idióták gyülekezete. -Az elnöknek ott nagyobb hatalma van, mint itt, de azért nem olyan nagy. Mondhat bármit, nem ő dönti el, hogy mi fog történni. Nagy szar az elnöki rendszer, csak a legközelebb van a királysághoz, azt meg megszokták az emberek. Azért tetszik sokaknak.
balbako_
2017. május 04. 07:12
Mindent lehúznak a maguk alacsony szintjére. Európa egyik szégyenfoltja ez a népség. Buta, rosszindulatú, bugris, fanatikus gyilkos indulatokkal teli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!