Megölt két embert a vonaton egy muszlimgyűlölő férfi Portlandben

2017. május 28. 10:58

Egy fekete és egy muszlim lányt zaklatott egy gyűlölködő férfi, majd halálosan megkéselt két embert, egyet pedig megsebesített egy portlandi vonaton szombat délután. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa Trump elnököt vádolja a növekvő iszlamofóbia miatt.

2017. május 28. 10:58

Két férfit halálosan megkéselt egy gyűlölködő férfi a vonaton az amerikai Portland városában szombat délután. Szemtanúk szerint a férfi, akit a rendőrség Jeremy Joseph Christianként nevezett meg, előzetesen két „muszlim kinézetű” nőt inzultált – számol be a BBC. 

Az utasok közül néhányan megpróbáltak beavatkozni, a dühöngő férfi azonban nekik támadt, két embert megölt és egy embert megsebesített. Az egyik áldozat a helyszínen, a másik kórházban halt meg. Röviddel azután, hogy leszállt a vonatról, a rendőrség elkapta a támadót. A szemtanúk szerint fejkendőt viselő nők elhagyták a helyszínt, mielőtt a rendőrség beszélni tudott volna velük.

A zaklatott lányok szülei azonban az Oregonian újságnak elmondták, hogy egy muszlim és egy fekete tinédzserről volt szó. A férfi egyikük állítása szerint azt mondta: „A muszlimoknak meg kell halniuk. Évek óta a keresztényeket gyilkolják.” 

Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa arra kérte Trump elnököt, hogy szólaljon fel a növekvő iszlamofóbia ellen. A tanács nyilatkozata azzal vádolta az elnököt, hogy Trump intézkedései és kijelentései is hozzájárulnak a fellángoló amerikai muszlimellenességhez.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. május 29. 09:05
Kereszténygyűlölő muszlimok meg százával ölik a keresztényeket, és nemcsak vonaton.
szalard
2017. május 29. 08:42
""A tanács nyilatkozata azzal vádolta az elnököt, hogy Trump intézkedései és kijelentései is hozzájárulnak a fellángoló amerikai muszlimellenességhez." Na természetesen Trump kijelentései okozzák az, egyébként, a keresztények és muszlimok jelenlegi arányához képest, nagyon ritka muszlimellenes támadásokat, és nem a, keresztények és muszlimok jelenlegi arányához képest, nagyon gyakori muszlim terrortámadások... A muszlim szervezetek több ezer halálos áldozattal járó, kimondottan gyermekek ellen is irányuló, terrortámadások ellenére is mindig az áldozatokra kenik a bűnt.
korona
2017. május 29. 08:34
Dr. Drábik János röviden a jelen helyzetről: https://youtu.be/V0de_ZGrwEw
balbako_
2017. május 28. 18:32
Hurrá! Ez esetben a postás harapta meg a kutyát. (De ez ugyebár nem tipikus!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!