Szomszédsági dialógus az MCC-ben

2017. március 16. 16:34

Harmadik alkalommal rendezi meg a Neighbourhood Dialogues elnevezésű konferenciát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) március 17-18-án.

2017. március 16. 16:34

Harmadik alkalommal rendezi meg a Neighbourhood Dialogues elnevezésű konferenciát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) március 17-18-án. Az eseményt minden évben egy szomszédos országgal közösen szervezi az intézmény, amelyben idén Ausztria a kiválasztott partnerország. Az ipari digitaliázáció témáját középpontba állító konferenciát Őexcellenciája Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet asszony és Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár nyitja meg.

A konferencia az ipari digitalizáció és az ezzel járó technológiai fejlődés témakörét járja körül, amelynek kapcsán érintik a partnerségi és együttműködési lehetőségeket a közép- és kelet-európai térségben, az új és soha nem látott kihívásokat a munkaerőpiacon, a kormányzatok és a közszféra közötti összefogás kérdését, valamint az új technológiák bevezetésével járó hatásokat is. A témákat munkavállalói, kormányzati és vállalati oldalról is megközelítik, így a szakmai előadók is ezekről a területekről érkeznek.

Az MCC-s hallgatók kezdeményezésén alapuló Neighbourhood Dialogues konferencia küldetése, hogy javítsa Magyarország szomszédos országokkal való kapcsolatát, ösztönözze és aktívan elősegítse az együttműködést mind személyes, mind szervezeti és intézményi szinten.

„Úgy gondolom, hogy a különböző országok diákjai és a szakértők közötti párbeszédek pozitív hatással lehetnek az előítéletek lebontására, a kölcsönös bizalom kiépítésére és egész régiónk jövőjére" – mondta Bretus Borbála, a Neighbourhood Dialogues konferencia projektvezetője. Hozzátette: az idei rendezvény célja, hogy egy olyan platformot teremtsenek a magyar, osztrák és visegrádi országok egyetemistái számára, ahol a fiatalok a tanulmányaiktól függetlenül beszélgethetnek, vitatkozhatnak az országokat érintő problémákról, jelenségekről.

Az esemény második napján egy szimulációs játékot is kipróbálhatnak a konferencia résztvevői a témához kapcsolódóan, amely nagyszerű lehetőséget nyújt az együttgondolkodásra és a kreatív problémamegoldásra. A játék során a vállalkozó szellemű diákok valósághű körülmények között próbálhatják ki magukat a különböző érdekcsoportok döntéshozó pozícióiban, illetve életszerű körülmények között dolgozhatnak ki stratégiákat az ipari átalakulást érintő kérdésekben.

A Visegrád Fund és a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával megvalósuló, alapvetően szakmai témákat megvitató konferencia további célja, hogy a külföldi résztvevők megismerkedjenek Magyarország és Budapest kulturális értékeivel.

Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium ad otthont, amelynek első napja nyitott, így bárki számára ingyenesen látogatható.

(Forrás: közlemény.)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik