Járókelők közé hajtott egy autós Antwerpenben, de nem sérült meg senki

2017. március 24. 11:59

Egy észak-afrikai származású férfi a járókelők közé hajtott csütörtökön Antwerpen egyik sétálóutcájában, de szerencsére senkit sem sikerült megsebesítenie, és végül el is kapták.

2017. március 24. 11:59

Járókelők közé hajtott egy autós csütörtökön az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg – közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön. Serge Muyters, az antwerpeni rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint a flamand város legkedveltebb – az autóforgalom elől elzárt – sétálóutcájában minden járókelő el tudott menekülni a nagy sebességgel közlekedő francia rendszámú autó elől. Az autót járőröző katonák megpróbálták feltartóztatni, de az gyorsítva továbbhajtott a kikötők irányába, ahol rövid üldözés után sikerült megállítani.

A rendőrkapitány elmondta, a terepszínű ruhát viselő észak-afrikai származású férfit előállították. Az 1977-ben született, francia állampolgárságú, Mohamed R.-ként azonosított férfi autójában a hadsereg helyszínre kiérkező aknamentesítő szolgálata számos lőfegyvert és egy egyelőre ismeretlen folyadékkal teli kannát talált. Hozzátette, a tartományban hármas, azaz „súlyos” fokozaton marad a terrorkészültségi szint, ami azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges és valószínű" terrortámadás.

Bart De Wever, Antwerpen polgármestere újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy egy „lehetséges terrortámadást” sikerült megakadályozni. Tájékoztatása szerint a városban katonai és rendőri jelenlét növelésével megerősítették a nagy tömegeket vonzó helyszínek ellenőrzését.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ifrance
2017. március 24. 14:58
Járőröző katonák próbálták megállítani. Fényes nappal, Antwerpenben. Járőröző katonák. Tíz éve az ilyen hírek Libanonból jöttek. Kicsit nem ártana megállni, és elgondolkozni, hogy honnan jövünk és hová tartunk. És hogy valóban szeretnénk-e oda tartani.
Megtalálta
2017. március 24. 14:43
Hát izé. Lehet, hogy a magyarországi cigányok nem az integráció mintapéldányai, de az biztos, hogy jópár civilizációs lépcsőfokkal magasabban állnak ezekhez a beintegrálódott feka angolokhoz meg franciákhoz képest.
Caipirinha
2017. március 24. 13:53
Most ,így London meg Antwerpen után be kell vallanom,hogy egyre jobban aggódom a lengyel demokrácia állapota miatt.
3M..
2017. március 24. 12:51
Nehéz gyerekkora volt, nem értette meg senki. Később az egyetemere agysebésznek jelentkezett, de csak mérnöknek vették föl. Ez okozhatta nála a traumát, amit nem tudott lekezelni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!