Felesége lesz a helyettese az azeri elnöknek

2017. február 22. 07:51

Ilham Alijev azeri elnök saját feleségét jelölte első alelnöknek, aki így lényegében helyetteseként tevékenykedik majd.

2017. február 22. 07:51

Az elnök felesége lett az első alelnök Azerbajdzsánban. A rendelet kedden jelent meg az ottani elnöki hivatal honlapján. A dokumentum nem tér ki Mehriban Alijeva feladatkörére, de az alkotmány úgy rendelkezik, hogy ő helyettesíti az államfőt, amíg az külföldön van.

Az alelnök, illetve az első alelnök posztját alkotmánymódosítással hozta létre tavaly a parlament Azerbajdzsánban, ahol a másik alelnök kinevezése még várat magára – tudósít az Euronews.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jcarp
2017. február 24. 13:35
2014. nov. 12. - Azerbajdzsán mintaállam – ezt mondta Orbán Viktor azután, hogy Budapesten fogadta az ország elnökét, Ilham Aliyevet. 2016-03-06 Azerbajdzsán egy szinte reménytelen helyzetből a világ legjobban tisztelt és gyakran irigyelt országai közé emelkedett - fogalmazott a miniszterelnök. Tiszteljük és elismerjük Aliyevet "Mi, amikor önökkel a kapcsolatainkat megerősítjük, akkor ebben van egy tisztelet az elmúlt húsz-egynéhány év teljesítménye előtt. Nem akarjuk eltitkolni, hogy mi Aliyev elnök úr iránt személyes elismeréssel is vagyunk. Ma már mi az Európai Unióból, amikor az önök hazájára nézünk, akkor egy stabil, kiszámítható, sikeres és a kelet–nyugati együttműködést elkötelezetten szolgáló országot látunk. Egy olyan országot, amelynek nagyon világos szellemi háttere van, és mégis képes magában foglalni az európai politikai rendszerek jó néhány sajátos elemét. "
Akitlosz
2017. február 22. 18:14
Bezzeg nálunk! Mindegy, hogy az elnök külföldön vagy belföldön van, nem kell helyettesíteni, mert úgy sincsen semmi fontos dolga. Ha elrabolnák az ufók sem tűnne fel a hiánya.
VakzKommondor
2017. február 22. 17:55
Na azert van meg mit tanulnia a dagadtnak, de jól haladunk
Tehetős Totó
2017. február 22. 17:21
Még három hivatalos felesége lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!