Jeruzsálem alpolgármestere: Trump reményt adhat az izraelieknek

2017. január 23. 14:58

Néhány órával Donald Trump beiktatását követően a jeruzsálemi önkormányzat máris engedélyt adott újabb telepek építésére a megszállt palesztin területeken.

2017. január 23. 14:58

Újabb 566 lakás építésére adott engedélyt a megszállt kelet-jeruzsálemi területekre Jeruzsálem önkormányzata órákkal azután, hogy beiktatták Trumpot. Beszédes a lépés, hiszen az Obama-adminisztráció ellenezte a további telepek építését, mert szerinte az hátráltatja az izraeli-palesztin béke lehetőségét. Kelet-Jeruzsálemet a nemzetközi közösség nem ismer el Izrael részének.

Az újabb telepek építésének tervét tavaly decemberben az ENSZ biztonsági tanácsa is elítélte egy nyilatkozatban. A jogilag kötelező érvényű határozat azt követelte Izraeltől, hogy „azonnal és teljes körűen vessen véget a telepépítéseknek a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben”. Mindez úgy tudott átmenni az ENSZ BT-n, hogy első ízben az USA nem vétózta meg azt, hanem tartózkodott a szavazásnál.

Jeruzsálem alpolgármestere szerint ugyanakkor Trump reményt adhat az izraelieknek. 

A palesztin fél is azt várja Trumptól, hogy foglaljon végre állást a kérdésben.

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2017. január 24. 11:26
Üzenem a palesztinoknak, hogy Trumpli már állásfoglalt: Amerika az amerikaiké, Izreal a judeóké, Palesztina (és még sok minden más persze) pedig szintén a judeóké.
egysegelem
2017. január 24. 04:45
"A zsidó állam 1948-tól létezik. A palesztin még várat magára. Izrael állam sokkal nagyobb, mint a tervben, fővárosa Jeruzsálem, palesztinok, ENSZ meg elmehet a picsába. Ez így fasza ugye? " Nincs olyan, hogy palesztin nep, olyan sem, hogy Palesztin allam, csak arabok vannak, mesterseges orszaghatarokkal amelyeket ok maguk is leszarnak igazabol, csak olyan van hogy az arab vilag, ami korulveszi Izraelt es ami 650x akkora mint Izrael. CSak ez a valosag, az pedig elmehet a picsaba jol latod, ha ezt nem kepes felfogni. Szoval nem, Izrael nem nagyobb semminel, sot.
Strassnoff Ignác
2017. január 24. 00:17
Beszarás, mennyi barátja lett hirtelen Izraelnek! Zömmel ugyanazok, akik nemrég még megesküdtek, hogy a zsidók a világ leigázására készülnek... Most hirtelen a zsidók a fasza gyerekek. Trump meg támogatja őket, de sebaj, attól persze ő az igazi világmentő géniusz. Úgy néha nem kéne egyeseknek a tükörbe köpni? Nem hát. Ahhoz gerinc is kéne... Az 1947-es ENSZ döntés szerint a területen 2 állam alakul meg. Izrael Tel-Aviv fővárossal, meg egy palesztin, Kelet-Jeruzsálem fővárossal. Jeruzsálem többi része ENSZ fennhatóság alatt. A zsidó állam 1948-tól létezik. A palesztin még várat magára. Izrael állam sokkal nagyobb, mint a tervben, fővárosa Jeruzsálem, palesztinok, ENSZ meg elmehet a picsába. Ez így fasza ugye? Hihetetlen, hogy a magyar aberrált faszjankók miképp is tudják összehozni a zsidóköpködést, a a muszlim gyűlölettel és mindezt Trump imádatával. Igaz, akiknek Orbán keresztény magyar, azoknak a világon bármi hihető.
pacal68
2017. január 23. 22:03
Ebben semmi meglepő nincs. obama az izraeli-amerikai viszonyt is leépitette. most normalizálódnak a kapcsolatok, ez Magyarország érdeke is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!