Trumpnak fog tanácsokat adni a Tesla és a SpaceX alapítója

2016. december 14. 21:56

Elon Musk is csatlakozik Donald Trump tanácsadó testületéhez – jelentette be a megválasztott elnök csapata szerdán. Musk az alapítója többek közt a Teslának és az újrahasznosítható rakétákkal kísérletező SpaceX magánűrvállalatnak, és korábban nem csak Trumpot, de az egész kampányt élesen kritizálta. Musk mellett Travis Kalanicket, az Uber alapítóját is leigazolták Trumpék.

2016. december 14. 21:56

Nem a legfényesebb pillanata a demokráciánknak” – kommentálta az idei amerikai elnökválasztást Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója. Az üzletember Donald Trumpról úgy vélekedett, hogy „nem a megfelelő ember” az elnöki pozícióra. Musk Hillary Clinton gazdasági és környezetvédelmi politikája mellett állt ki a kampányidőszak során, bár nyilvánvalóvá tette, hogy a Tesla szempontjából nem aggódik amiatt sem, ha Trump lesz az elnök.

Ennek ellenére Trump csapata szerdán bejelentette, hogy Muskot is leigazolják a megválasztott elnök tanácsadó testületébe Travis Kalanickkel, az Uber alapítójával együtt, aki korábban egyébként azzal viccelődött, hogy Kínába költözik, ha az ingatlanmágnás nyeri a választást.

Elon Musk dél-afrikai származású amerikai üzletember, nevéhez fűződik az elektronikus luxusautókat gyártó Tesla, az USA legnagyobb napenergia-szolgáltatója, a SolarCity, és a SpaceX magánűrvállalat megalapítása. Utóbbi újabban újrahasználható rakétákkal kísérletezik, amelyek visszaereszkednek a kilövőhelyükre, még olcsóbbá téve így a rakéták kilövését. A SpaceX egyébként korábban perre is ment az amerikai védelmi minisztériummal, amiért az pályáztatás nélkül az orosz ULA-val kötött keretszerződést a katonai eszközök fellövésére. Az ügy végül peren kívüli egyezséggel végződött. (A SpaceX-ről és az amerikaiak orosz rakétahajtómű-importjáról itt írtunk részletesen.)

Szerdán egyébként több Szilikon völgy-beli üzletemberrel találkozik Trump, köztük várhatóan Tim Cook Apple-vezérrel és Sheryl Sandberggel, a Facebook ügyvezető igazgatójával. A Szilikon völgy üzletemberei jórészt szintén Clinton támogatók voltak, és felszólaltak Trump bevándorlásellenes ígéretei miatt – foglalja össze az Independent.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sipi2
2016. december 15. 11:44
Csak szólok, hogy nem Szilikon-völgy, hanem Szilícium-völgy, de hát újságíróktól nem lehet elvárni, hogy tisztában legyenek a pontos magyar fordítással...
egysegelem
2016. december 15. 03:56
"Szilikon völgy" Szilicium nem szilikon ne legyetek mar ennyire ostobak. :D
Pinter68
2016. december 14. 23:52
Az alapjövedelem létjogosultsága mellett érvelő Musk a Trump mellett? Egyre kíváncsibb vagyok, mi fog ebből kisülni!
VakzKommondor
2016. december 14. 23:25
nem tudom ez a musk vagy ki, ki a fasz. De a meggazdagodáshoz ennyi kell: http://444.hu/2016/12/14/meszaros-lorinc-mar-hogy-lenne-a-miniszterelnoknek-beleszolasa Innováció, fejlesztés, ötletek, ugyan.... Kötelező videó, de tényleg, a helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltam. Egy ilyen ostoba seggfasznak játszott át az orbán 225 Milliárd forintot csak TAVALY!!!!!!!!!!!!!!!!! (értsd magának) Érdemes ezt az összeget összevetni a felsőoktatási, és egészségügyi költésekkel. Csoda ha ez ember egyedül hazatalál a szomszéd faluból..... jelenleg az ország legsikeresebb embere.. Ez nagyon szomorú. Még egyszer a kibaszott focista nem követi el azt a hibát, hogy okos emberen keresztül lop (simicska).. Ma már biztosra megy. ELKÉPESZTŐ ami itt zajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!