Meghosszabbították az Oroszország elleni szankciókat

2016. december 15. 21:45

Január 31-én lejárnának az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt uniós gazdasági szankciók, ám a brüsszeli csúcsértekezleten megállapodtak a lejáró korlátozások hat hónappal történő meghosszabbításáról.

2016. december 15. 21:45

Megállapodás született az Oroszország ellen – a korábbi indoklás szerint Ukrajna destabilizálása miatt – elrendelt uniós gazdasági szankciók hat hónappal történő meghosszabbításáról a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletén – közölték diplomáciai források.

Szakértők szerint a döntésre számítani lehetett, a tagállami kormányokat tömörítő tanács várhatóan a jövő hét elején fogadja el a 2017. január 31-én amúgy lejáró korlátozások meghosszabbítását.

Az Európai Unió 2014 júliusában döntött az ukrajnai konfliktussal összefüggésben arról, hogy szankciókat vezet be Oroszország ellen.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zeppelin
2016. december 17. 10:35
Orbán is megszavazta. Nekem ez tetszik. De akkor ő nem hazaáruló? Hiszen ezek a szankció Orbán szerint jobban ártanak nekünk, mint az oroszoknak.
liberálzöld.
2016. december 16. 10:16
Orbán úgy is mostanság megy EU-zni, hát dobja fel, hogy az EU kártalanítsa azokat a tagállamokat, amelyeket az embargó miatt kár ér. De fogadni mernék, hogy szóba sem kerül a dolog. Orbán csak migráncsol meg rezsicsökkent, mert bajban van.
grimpic
2016. december 16. 07:14
Remélem valahogy kijátsszuk ezt a bődületes baromságot. Nem kell foglalkozni vele, csináljuk, ahogy nekünk jó. Ha valakinek nem tetszik, bekaphatja.
3M..
2016. december 16. 06:23
Az Orbán-kormány helyében, ehhez nem adnám a nevem. Oroszország nekünk és ennek a kormánynak, soha nem ártott. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!