Petraeus tábornok is lehet Trump külügyminisztere

2016. november 29. 07:16

David Petraeus táboronokkal, a CIA volt vezetőjével is tárgyalt Trump a külügyminiszteri posztról. A tábornok és Trump is elégedett volt a tárgyalással. Eközben a megválasztott elnök ismét hajnalban vagdalkozott Twitteren, miután a CNN-en rámutattak, hogy mindenféle bizonyíték nélkül állítja, hogy elcsalták volna a választást.

2016. november 29. 07:16

David Petraeus tábornokkal, a külügyminiszteri poszt egyik várományosával egyeztetett hétfőn Donald Trump, az Egyesült Államok januárban hivatalba lépő megválasztott elnöke. A négycsillagos tábornok a New York-i Trump-toronyból távozóban azt mondta: "Nagyon jó megbeszélés volt, majd meglátjuk, mire jutunk." Donald Trump a maga részéről elégedett hangú bejegyzést tett fel Twitter-fiókjába. "Éppen most fejeztem be a találkozót Petraeus tábornokkal, nagyon nagy benyomást tett rám" - szögezte le a megválasztott republikánus elnök.

A 64 éves Petraeus 2010-2011-ben az Afganisztánban harcoló amerikai erők főparancsnoka volt, majd Barack Obama elnök a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójává nevezte ki őt. Ám 2012-ben lemondásra kényszerült, mert házasságon kívüli viszonya volt, s az a vád érte, hogy titkosított információkat osztott meg a barátnőjével. Egy múlt heti interjújában a tábornok már késznek mondta magát arra, hogy szerepet vállaljon a leendő Trump-kormányban.

Nem biztos azonban, hogy ő lesz a külügyi tárca irányítója. Donald Trump kedden ismét találkozik Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóval, a republikánusok 2012-es elnökjelöltjével. Romney a választási kampányban ugyan többször is durván bírálta Trumpot, ám a megválasztott elnök neki is békejobbot nyújtott. Romney esetleges külügyminiszteri megbízatása azonban jócskán megosztja Trump munkatársait, és szokatlanul nyílt vitákhoz vezetett. Kellyanne Conway, Trump korábbi kampánymenedzsere, aki most az egyik főtanácsadója lett, nyilvánosan is offenzívát indított Romney ellen. Vasárnap több televíziós interjút is adott, amelyben megkérdőjelezte a volt kormányzó alkalmasságát a posztra.

Közben Trumpnak kicsit elgurult a gyógyszere Twitteren

A CNN műsorán beszámoltak Trump azon tweetjéről, amelyben a megválasztott azt állította, hogy nem csak az Elektori Kollégiumot, de az összes szavazatot is megynerte volna, de illegális bevándorlók elcsalták a választást. Mindezt azért írta Trump, mert ugyan a választást ő nyerte, de az összes szavazót tekintve kétmillióval több voksot kapott Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje – ez az amerikai rendszerben valójában nem számít.

A CNN-en arról számolt be Jeff Zeleny, hogy Trump állításaira nincs bizonyíték, hozzátéve: a megválasztott elnököt lehet, hogy zavarja, hogy az amerikai szavazók számszerű többsége végső soron nem őt akarta volna elnöknek. Trump ezután Twitteren a Zelenyt támadó híveinek tweetjeit osztotta meg, amelyben azt írták, hogy nem Trumpnak kell bizonyítania, hogy csalás volt, hanem az újságíróknak, hogy nem volt. 

Újságírók, végezzétek a munkátokat!” – írta az egyik bejegyzés. „Rossz riporter!” – szólt be Zelanynak Trump egy tizenhat éves rajongója. „Egyáltalán nem kérdéses, hogy VÁLASZTÁSI CSALÁS történt Korrupt Hillary érdekében!” – összegzett egy másik Trump által megosztott poszt. Trump végül azt írta, hogy a „CNN-t annyira zavarja, hogy teljesen (100%-osan!) Hillary Clintont támogatták, és ő mégis nagyon kikapott, hogy most nem tudják, mit csináljanak”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2016. november 29. 11:39
azért figyeljük a mandiner szóhasználatát, mert ezek mélyen beleivódnak a tudatalattinkba: a CNN "rámutat", Trump viszont csak "vagdalkozik". Jóllehet lehet pont fordítva van: a CNN "vádaskodik", Trump pedig "nem hagyja annyiban". én ez utóbbira tippelek. a mandiner pedig sajnálatosan átvette a libsizmus szellemét. mondanivalójában jobboldali akar lenni, de annyira mélyen rögzülve van a libsizmus, hogy még szóhasználatában sem tud megszabadulni tőle. másik ilyen példa, hogy mindenre ezt írják, hogy x "nekiesett" y-nak. jóllehet nem esett neki, csak vagy védekezett, vagy elmondta az álláspontját. mindez: felesleges hiszti és túlzás. ezek mind a libsizmus jellemzői...
cosmos
2016. november 29. 10:37
Érdekes, mindenütt másutt a secretary of state pozicióról írnak. Nincs itt valami elírás?
Anonymtalan
2016. november 29. 09:37
"A CNN-en arról számolt be Jeff Zeleny, hogy Trump állításaira nincs bizonyíték, ..." Miért?! Az orosz hacker-támadásra talán van? (...) Aztán mégis újraszámolják bizonyíték nélkül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!