Két amerikai államban is legalizálták a marihuánát

2016. november 09. 09:32

Az amerikai elnökválasztással egy időben tartott voksoláson az kaliforniai és massachusettsi állampolgárok megszavazták a marihuána fogyasztásának legalizálását. Floridában és két kisebb államban csupán a marihuána orvosi-gyógyító célokra történő használatába egyeztek bele.

2016. november 09. 09:32

Az egyes szövetségi államokban népszavazásra bocsátott kérdések jó részét megszavazták az amerikai elnökválasztással egy időben tartott voksoláson. Kedden nemcsak az elnök személyéről, a képviselőház újraválasztásáról és a szenátus egyharmadának megújításáról döntöttek az amerikaiak, hanem a választásoktól független javaslatokról is. Az egyes szövetségi államokban mintegy 160 kérdést bocsátottak népszavazásra.

Arizonában, Coloradóban, Maine-ben és az északnyugati Washington államban megszavazták a minimálbér emelését, Kaliforniában és Massachusettsben beleegyeztek a marihuána fogyasztásának legalizálásába, míg Floridában és két kisebb államban csupán a marihuána orvosi-gyógyító célokra történő használatát szavazták meg. 

Coloradóban elutasították az állami egészségbiztosító létrehozását, Nevadában megszavazták, hogy az egyetlen és monopolhelyzetben lévő állami áramszolgáltató mellett lehessen több áramszolgáltató is, s maguk a lakosok is állíthassanak elő szélenergiából vagy napelemekkel saját áramot. Missouriban – az Egyesült Államokban elsőként –népszavazást tartottak arról, hogy megtiltsák-e forgalmi adók kivetését bizonyos szolgáltatásokra, köztük az autójavításra vagy a hajvágásra. A megkérdezett polgárok megszavazták az adókivetés tiltását.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. november 09. 21:48
"Missouriban – az Egyesült Államokban elsőként –népszavazást tartottak arról, hogy megtiltsák-e forgalmi adók kivetését bizonyos szolgáltatásokra, köztük az autójavításra vagy a hajvágásra. A megkérdezett polgárok megszavazták az adókivetés tiltását." Úgy látszik, hogy ott nem tiltja az alkotmány a költségvetést érintő kérdések megnépszavaztatását. Nem úgy, mint Magyarországon.
Akitlosz
2016. november 09. 21:46
A Mandiner manipulál és hazudik. Címlapon: "Két amerikai államban legalizálták a füvet" Itt a cikkben: "Két amerikai államban is legalizálták a marihuánát" Aki nem tudja megkülönböztetni a füvet a marihuánától ő ne menjen újságírónak!
BőröndÖdön
2016. november 09. 19:54
Van pozitív hír is a tengeren túlról...
tango47
2016. november 09. 12:48
"...Kaliforniában és Massachusettsben beleegyeztek a marihuána fogyasztásának legalizálásába," Utána el is szívtak egyet és Clintonra szavaztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!