Ausztria elkezdte kijelölni a kerítés nyomvonalát a magyar határon

2016. szeptember 18. 14:30

A mintegy egy méter magas karókat a Hegyeshalmot az ausztriai Miklóshalmával összekötő 1-es út melletti határsávon, a Lajtáig helyezték a földbe, illetve az M1-es autópálya déli oldalán is.

2016. szeptember 18. 14:30

Az osztrák hatóságok elkezdték kijelölni Hegyeshalomnál a magyar-osztrák határszakaszon építendő kerítés nyomvonalát - tájékoztatta az MTI-t Szőke László, Hegyeshalom független polgármestere. A helyszínen az MTI tudósítója is látta a földbe szúrt karókat. A mintegy egy méter magas karókat a Hegyeshalmot az ausztriai Miklóshalmával (Nickelsdorf) összekötő 1-es út melletti határsávon, a Lajtáig helyezték a földbe, mezőgazdasági területeken, egymástól néhány tíz méterre, a határkövek mentén. Az M1-es autópálya déli oldalán is elhelyeztek már karókat. Az osztrák rendőrök a helyszínen nem adtak felvilágosítást az MTI tudósítójának a karókról. 

A burgenlandi rendőrség szóvivője július 21-én azt mondta az MTI-nek, hogy amennyiben megindul a menekültáradat, Ausztria harminc kilométeres kordont húz fel a magyar határnál. A szóvivő akkor úgy fogalmazott, hogy tárgyalnak az érintett földterületek tulajdonosaival, akiknek nagy része beleegyezne, hogy a rendőrség szükség esetén négy kilométer széles szakaszon bérbe vegye a földjüket, de az ott lakók között szkeptikusok is vannak.

(MTI)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2016. szeptember 20. 16:21
Az ún. "mag ájrópa" már az EU-buli legelején koncepció volt, csak most végképp lelepleződött. Valószínűleg vagy kómában voltál az elmúlt kb 30 évben, vagy fogalmad sincs semmiről.
választópolgár
2016. szeptember 20. 00:59
későn csaptak a homlokukra a labancok, ausztriában a 10 éven aluli korosztályban már most többségben vannak a piréz származású gyerekek. tetszettek volna hamarabb gondolkodni. Nézzék inkább a mad maxet és gyakorolják a túlélési technikákat. Game over.
magichorze
2016. szeptember 19. 19:52
A luxemburgi külügyér aggódik már?
Kanóc
2016. szeptember 19. 18:39
És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!