Volt CIA-ügynök mögé sorolnak be a Trump-ellenes republikánusok

2016. augusztus 08. 17:08

Új elnökjelölt jelentkezett az Egyesült Államokban: Evan McMullin függetlenként indulna egy olyan republikánus csoport támogatásával, amely ellenzi Donald Trump elnökké választását.

2016. augusztus 08. 17:08

A Republikánus Párt szövetségi képviselőházi politikai igazgatója, Evan McMullin önjelöltségét az ABC televízió reggeli műsorának vezetője jelentette be, hivatkozva McMullinnak a tévének megküldött nyilatkozatára. Ebben a 40 éves republikánus férfi azt közölte, hogy független elnökjelöltként versenybe szállna a Fehér Házért, konzervatív alternatívát kínálva Donald Trumppal szemben.

A CIA-től a Fehér Házba

A közgazdász végzettségű, 40 éves McMullin 1999-től 2010-ig a CIA terrorelhárítója volt. A Jobbat Amerikának nevű, Trump-ellenes republikánus csoport támogatását élvezi, sőt, közleménye szerint kifejezetten az ő ösztökélésükre lenne elnökjelölt. Ez azonban elég nehéznek ígérkezik, mert egyes szövetségi államokban, például Texasban, pert kell indítania, hogy a neve jelöltként szerepelhessen a szavazócédulákon.

„Egy olyan esztendőben, amikor az amerikaiak elveszítették hitüket a két nagy párt elnökjelöltjében, itt az ideje, hogy új vezetők nemzedéke jelentkezzék. Soha nem késő, hogy helyesen cselekedjünk és Amerika jobbat érdemel, mint amit akár Donald Trump, akár Hillary Clinton ajánlani tud nekünk. Alázattal jelentkezem hát vezetőnek, konzervatív jelöltként, a kiábrándult amerikaiak milliói számára” – fogalmazott a Utah államban született, és sokáig mormon misszionáriusként külföldön is tevékenykedő McMullin.

Az őt támogató Jobbat Amerikának nevű csoport tagjai azonban nem republikánus politikusok, hanem csak a párt körül dolgozó, különböző szakértők, például közvélemény-kutatók. Republikánus politikusok eddig nem is reagáltak Evan McMullin közleményére.

A Bush-dinasztia megosztott Trump támogatásában

Közben a volt floridai kormányzó és volt elnökjelölt-aspiráns Jeb Bush fia, George Prescott Bush, aki maga is a Republikánus Párt egyik vezető személyisége Texas államban, teljes támogatásáról biztosította Donald Trump elnökjelöltségét.

A déli szövetségi államban közhivatalt is viselő ifjabb Bush, a Texas Tribune című lap jelentése szerint, vasárnap egy republikánus rendezvényen fejtette ki, hogy szerinte itt az ideje félretenni a nézetkülönbségeket, és keserű a pirula, amelyet le kell nyelni, de fel kell állni és segíteni kell azt az embert, aki nyert és meg kell akadályozni Hillary Clinton elnökségét. A Bush-családból egyedül Jeb Bush fia támogatja a republikánus elnökjelöltet, nagybátyja, George W. Bush és nagyapja, idősebb George H. Bush - mindketten az Egyesült Államok volt elnökei - nemcsak hogy nem támogatják Donald Trumpot, hanem a republikánusok clevelandi elnökjelölt-állító országos konvencióján sem jelentek meg. Sőt, George W. Bush egyik volt fehér házi munkatársa, Lezlee Westine hétfőn közleményben jelentette be, hogy Hillary Clintont támogatja, mert szerinte tapasztalt és elkötelezett az amerikai értékrend iránt.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felcsúti
2016. augusztus 10. 07:56
A vakhangya és mások által nem létező háttárhatalom most saját magát buktatja le! Nyiltan támogatják az "ellenfél" jelöltjét! Ez sima ÁRULÁS! Trump nagyon a bögyében van az irányítóknak, mostanában ne látogasson Dallasba a könyvtár közelébe!
felcsúti
2016. augusztus 10. 07:55
A vakhangya és mások által nem létező háttárhatalom most saját magát buktatja le! Nyiltan támogatják az "ellenfél" jelöltjét! Ez felér egy beismerő vallomással. megmutatja hogy ezek tulajdonképpen ugyanaz az alom. Ahogy itthon a fidesz és az mszp! Mindegyik a Jobbiktól retteg!
felcsúti
2016. augusztus 10. 07:49
Robert Kagan Kaganovics orosz jidó név. A Gulagot létrehozó nkvd-s jisdók egyike.
felcsúti
2016. augusztus 10. 07:45
Az ügyészség immár nem egy belföldi kormányellenes mozgalomnak tulajdonítja a történteket, hanem olyan eseményként kezelik a július 15-i puccskísérletet, amit amerikai titkosszolgálatok készítettek elő, és amiben a Gülen-mozgalom számos tagja amerikai ügynökként vett részt. A dokumentumban az áll, hogy a bukott puccskísérlet a török államot akarta meggyengíteni, azáltal, hogy teljes egészében megszabadul a kormánytól. http://uzenek.blogspot.de/2016/08/hivatalos-cia-szervezte-torokorszagi.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!