Törökország: fiatal fiú lehetett az esküvőn robbantó terrorista

2016. augusztus 21. 15:38

Tizenkét-tizennégy éves volt a terrorista, aki a törökországi Gaziantep városában egy kurd esküvőn robbantott – jelentette be a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan. A támadásban ötvenegy ember meghalt, hatvankilencen pedig megsebesültek az elnök szerint. A kurdokat tömörítő HDP párt szerint több szimpatizánsuk is jelen volt az esküvőn.

2016. augusztus 21. 15:38

Az Iszlám Állam harcosa lehetett az a 12-14 éves fiú, aki augusztus 20-án robbantott egy kurd esküvőn a törökországi Gaziantep városában – jelentette be a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan. A robbanásban a Hürriyet Daily News szerint ötvenegy ember halt meg, legalább százan pedig megsebesültek. A kurd párt, a HDP szerint szimpatizánsaik is részt vettek az esküvőn.

Erdoğan televíziós beszédben számolt be a részletekről, és az alkalmat kihasználva kijelentette: szerinte nincs különbség a kurd szélsőségesek, az Iszlám Állam és a Fethullah Gülen mozgalma között, ezek „mind terroristák”. „Nem fog sikerülni, ha valaki úgy akarja legyőzni Törökországot, hogy az embereket provokálja az etnikai érzékenység mentén” – mondta a török elnök.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. augusztus 22. 13:50
Éreztem, hogy bajban lesz Erdogán, még sem foghatja a kurdokra, ha kurdokat robbantanak fel....
o _ A
2016. augusztus 21. 17:14
Ezek a mai fiatalok... :)
kjkj945
2016. augusztus 21. 16:08
180 éves aggastyán lehetett ???
Gombóc XVI. Artúr
2016. augusztus 21. 16:07
"az embereket provokálja az etnikai érzékenység mentén” mondja Erdogan szultán, aki halomra löveti a kurd civileket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!