Könnygázzal oszlatott a rendőrség Kisinyovban

2016. augusztus 28. 10:57

Könnygázt vetett be a moldovai rendőrség a fővárosban, Kisinyovban szombaton, hogy szétzavarjon több száz tüntetőt, akik közbekiabálásokkal zavarták meg az ország függetlenségi napján rendezett parádét.

2016. augusztus 28. 10:57

Több százan tüntettek szombaton Moldova fővárosában, Kisinyovban az ország függetlenségi napján. A rendőrség könnygázzal zavarta szét a parádét közbekiabálásokkal megzavaró tömeget – adta hírül az Euronews. A demonstrálók azért tiltakoztak, mert 2014-ben egy gyanús művelet során egymilliárd dollár tűnt el három moldovai bankból.

„Úgy döntöttünk, hogy így ünnepeljük meg ezt a napot, mert egyáltalán nem érezzük magunkat szabadnak. Az emberek szegények, elhagyják az országot. Egyre rosszabbul élünk, és azok, akik nem régen elloptak tőlünk egymilliárd dollárt, katonai parádékat rendeznek, milliókat szórnak el erre a költségvetésből a válság idején” – mondta egy felháborodott tüntető.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. augusztus 29. 04:01
még egy zavaros putyinmegszállta terület, amely végleg el fog szakadni az orosz kétfejü diktátor szoritó ölelésétől. De van már ujabb fejlemény is. Ma az üzbég putyin haldoklófélben van, már érik a balhé Kirgisztánban és Tadzsikisztánban is, a kazah nép pedig már alig várja,hogy Nazarbajev is elpatkoljon. Na nem szeretnék ilyen szomszédokkal élni putyintestvér..DDDDD
még fokozza
2016. augusztus 28. 13:51
"Kisjenő első írásos említése 1177-ből való, Jenew, Kis-Jenew, Kyss-Jenew írásmódban is szerepel az oklevelekben." Szerintem magyar zsidók voltak. Biztosan ott kereskedtek az őseink sóval, medvebőrrel, pálinkával.
Fahrenheit 451
2016. augusztus 28. 13:04
"Az emberek szegények, elhagyják az országot. Egyre rosszabbul élünk, és azok, akik nem régen elloptak tőlünk egymilliárd dollárt, katonai parádékat rendeznek, milliókat szórnak el erre a költségvetésből a válság idején." ahhoz képest hőzöngés, hogy a magyar birkáknak a 3 ezer milliárdos nyugdíjkassza elverésétől, a kongó üres, de csődig fenntartandó stadionok építésétől, Orbán vári luxusától, az áramot drágító Paks II-től se rebben a szemük, amíg megdöglenek az egészségügy hiányában..
Békanász a hasadon
2016. augusztus 28. 12:49
"egymilliárd dollár tűnt el három moldovai bankból." A bankigazgató pedig annak rendje és módja szerint főbelőtték magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!