Stoltenberg: A NATO nem akar konfrontálódni Oroszországgal

2016. július 08. 11:23

A hidegháború régen véget ért, a történelemhez tartozik és ott is kell maradnia – jelentette ki Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára a varsói NATO-csúcstalálkozón. Stoltenberg hangsúlyozta: a NATO nem konfrontációra, hanem párbeszédre törekszik Oroszországgal.

2016. július 08. 11:23

A NATO nem konfrontációra, hanem konstruktív párbeszédre törekszik Oroszországgal – jelentette ki Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára Varsóban, a pénteken kezdődő NATO-csúcstalálkozó társrendezvényeként szervezett szakértői fórumon.

Stoltenberg rámutatott: a NATO-t több irányból érő sokféle fenyegetés miatt a varsói értekezletet „nagyon különleges pillanatban” tartják. A veszélyek miatt az atlanti szövetség széles körű, a hidegháború óta legnagyobb reformját indította el, mely az elrettentés és a biztonság eszközeinek megerősítésére irányul.

A hidegháború a múlté

„A NATO védelmi szervezet, nem keres konfrontációt” – hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve: a hidegháború régen véget ért, a történelemhez tartozik, és ott is kell maradnia.

„Oroszország a legnagyobb szomszédunk, az európai biztonsági rendszer integráns része”, a vele folytatott párbeszédet a NATO-Oroszország Tanács szolgálja – jelentette ki.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. július 09. 13:02
Nem is azért háromszorozza meg az USA katonáinak számát Európában. Hanem Európa eddig is meglevő megszállását fokozza.
kiss.istvan770
2016. július 09. 10:20
„ … a NATO-t több irányból érő sokféle fenyegetés miatt a varsói értekezletet „nagyon különleges pillanatban” tartják.” Ezt részletezhette volna. A balti államok félelme Oroszországtól történelmi tapasztalataik miatt érthető, de manapság semmi sem indokolja. Amíg a „békeharcos” NATO be nem települt a balti államokba, addig Oroszország saját gazdaságának fejlődésével volt elfoglalva, manapság viszont a NATO fenyegetés miatt kénytelen gazdasági erejét meghaladó módon fegyverkezni a határaira települt haderő miatt. „A NATO védelmi szervezet, nem keres konfrontációt” Ha nem keresi a konfrontációt, akkor mit keres Romániában a rakéta „védelmi” rendszer? Miért kellett Svédországot a NATO társult tagjává tenni, ezzel Dániával közösen lezárhatóvá tenni Oroszország tengeri kijáratát a Balti Tengerről az Atlanti Óceánra? Miért kell Finnország NATO csatlakozásán erőlködni, ezzel a Jeges Tengerig szárazföldön hadsereggel elválasztani Oroszországot Európa nyugati felétől?
ciprióta
2016. július 09. 04:47
ti szerencsétlen vadbarmok, putleroidok ezen a site-on, negyven évig kurták leányaitokat a háboru után ittfelejtett orosz támaszpontok , kalmük és egyéborosz szarkatonái és ti még most is ugy gondoljátok,hogy a világ legbékésebb szándéku félfasisztái a ruszkik??????hülyék menyországa a mi kishazánk jelen mandinere.LOL
pollip
2016. július 08. 18:34
"Barack Obama amerikai elnök pénteken Varsóban bejelentette, hogy az Egyesült Államok ezer katonát vezényel Lengyelországba; a lépés abba a NATO-stratégiába illeszkedik, amely szerint az észak-atlanti szövetség az Oroszország jelentette fenyegetésre válaszul megerősíti keleti szövetségeseit. - See more at: http://magyarhirlap.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!