Lemond a Demokrata Párt vezetője a WikiLeaks botrány miatt

2016. július 25. 13:08

Debbie Wasserman Schultz, a Demokrata Párt vezető tisztségviselője bejelentette, lemond az országos jelölőgyűlés után. A WikiLeaks kiszivárogtatási botránya után jelentette be döntését, mivel kompromittáló e-mailek kerültek ki a párt vezetésének részrehajlásáról az előválasztások során. Philadelphiában közben több ezren tüntetnek a konvenció miatt, köztük Bernie Sanders támogatói is.

2016. július 25. 13:08

Debbie Wasserman Schultz, a Demokratikus Nemzeti Bizottság (DNC – a Demokrata Párt vezető testületének) elnöke vasárnap bejelentette, lemond a párt országos jelölőgyűlése után. Ez azután történt, hogy a WikiLeaks kiszivárogtatta a párt vezetésének kompromittáló e-mailjeit. Ezekből kiderül, részrehajlóak voltak Hillary Clinton felé az előválasztás során.

Mindeközben vasárnap Clinton vesztes riválisának, Bernie Sandersnek több ezer támogatója gyűlt össze a konvenciónak otthont adó Philadelphiában. A városban több mint 50 ezer ember érkezésére és számos tüntetésre számítanak. Több mint 20 tüntetést engedélyeztek, és a város vezetése különleges egységekkel készül az események biztosítására. Az eltérő csoportok különböző ügyekért fognak demonstrálni, úgy mint a marihuána legalizálása, a szegénység és a hajléktalanok, a rendőrség és környezetvédelem ügye.

Egy helyi aktivista szerint egy csoport a világ legnagyobb „befingásával” fog Hillary Clinton „retorikai felfuvalkodottsága” ellen protestálni. A tüntetők, akik rengeteg babot terveznek megenni, azzal érvelték meg akciójukat, hogy „bűzlik az egész folyamat és nem lehet forradalmat csinálni bármilyen vállalat vagy politikai párt irányítása alatt”. 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. július 26. 15:38
Debbie Wasserman Schultz, a Demokrata Párt vezető tisztségviselője bejelentette, lemond az országos jelölőgyűlés után. A WikiLeaks kiszivárogtatási botránya után jelentette be döntését, mivel kompromittáló e-mailek kerültek ki a párt vezetésének részrehajlásáról az előválasztások során. .." na ja... "...Nints azon törvény, melynek célját, végét a fortélyos zsidó kijátszani ne tudná – valamint nints egy tsalás, nints egy tolvajlás, amely zsidó orgazdára, biztatóra, titkolóra ne találna.” Kossuth Lajos
catalina9
2016. július 26. 15:35
"...Bővíteni kell az együttműködést Magyarország és az Egyesült Államok között, és ez nemcsak a gazdasági kapcsolatokat jelenti, hanem a demokrácia megerősítésére és az emberi jogok védelmére tett erőfeszítéseket is – mondta Hillary Clinton amerikai külügyminiszter..." most láthatjuk, hogy erősíik a demokráciát, Wassereman cseppekkel.
catalina9
2016. július 26. 12:44
scamp [Hozzászóló kiszűrése] 2016. július 26. 12:10 Jóbarátot kihagytad a közhelyes mondandódból, orbán felszopója." Na tessék itt van scamp, a balosok erővágója.
catalina9
2016. július 26. 11:58
Clintonné és Wasserman, két demokrata /jellemtelen/ szövetsége. De azért tetszik, ahogy kussolnak a látványlibsik, a Babarczy Eszterek, Hellerek, Konrádok, no meg a fő hazaáruló Fischer Iván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!