Offshore-botrány: az átláthatóságért küzdő Transparency egyik vezetője is érintett

2016. április 05. 16:28

A kormányzati átláthatóságért küzdelmet folytató Transparency International nemzetközi civil szervezet egyik chilei vezetője is érintett a panamai offshore-botrányban – írja az Index. Az illető lemondott.

2016. április 05. 16:28

A Transparency International nemzetközi korrupciókutató szervezet chilei szárnyának vezetője is érintett a Panama-iratok hatására kirobbant offshore-botrányban – írja a Reuters nyomán az Index. Gonzalo Delaveau lemondott. 

A Panama-iratokból kiderült, hogy Delaveau neve is ott van a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodától kiszivárgott vállalkozások listáján: mint ügyvéd szerepelt képviselőként a Turnbrook Corporation, a DK Corporation, a Heatlhey International Inc, Turnbrook Mining Ltd. és a Vizcachitas Ltd. irataiban, és egy ideig igazgató is volt a Turnbrook Miningnál, amely fő tulajdonrészese a Los Andes Copper nevű chilei bányaérdekeltségekkel is rendelkező kutatás-fejlesztési cégnek. 

Az offshore-ozás nem illegális, de rossz fényt vet a kormányzati átláthatóságért küzdő Transparencyre. 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Caipirinha
2016. április 05. 18:50
Ha cégekről van szó: Microsoft? Coca Cola?
tango47
2016. április 05. 18:37
Jó lenne eldönteni, hogy az "adóoptimalizálás" egyenlő-e az adócsalással. Ha igen, akkor aszerint kell eljárni.
Szvidrigajlov
2016. április 05. 17:55
Egyébként meg...én magam ismerek vagy ötven embert, akinek offshore cége van. És nem azért, hogy kilopja a pénzt, hanem azért, hogy éhes tisztviselők és politikusok ne tudják elvenni, amije van.
Szvidrigajlov
2016. április 05. 17:52
Há-há-háá, orbitális. Boldvay, Transparency. Mi jöhet még? Az Amnesty Int. tunéziai elnöke Boko Haram tag? A soros alapítvány fundamentalista robbantókat finanszíroz? Sőt salah abdeslaam volt a belga soros-tagszervezet titkára? Miért is nem lepődnék meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!